Terapii alternative

Acest leac despre care putina lume stie poate trata o boala cumplita

Publicat: 08 ian. 2015
7
Veninul de scorpion, unul dintre cele mai mortale ale naturii, ar putea ajuta chirurgii sa coloreze tumorile pentru a le face mai usor de vazut in integralitatea lor.
In confruntarea cu tumorile cerebrale chirurgia este adesea singura modalitate de a elimina cancerul, insa operatiile pot fi dificile, fiind nevoie de o mana sigura si de o privire experta pentru a elimina intreaga tumoare.
Dr.Jim Olson, medic oncolog pediatru si cercetator la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, a dezvoltat o tehnica care ar putea transforma modul de lupta cu tumorile, bazata pe veninul intepaturii de scorpion, scrie BBC.

Mutatia unei gene creste riscul de cancer ovarian

Soferii care conduc cu o mana scoasa pe geam, expusi riscului de cancer cutanat
 

„Tumor Paint” este un medicament care se ataseaza celulelor tumorale si straluceste facandu-le mai vizibile. Acest medicament ii ajuta pe chirurgi sa faca mai usor diferenta intre tumorile cerebrale si celulele sanatoase. Colorantul este produs folosind peptide din specia Scorpionul Negru, care are o intepatura paralizanta.
In acelasi timp, Olson urmareste si alte moduri neconventionale de combatere a cancerului. El a infiintat „Project Violet”, numit astfel dupa numele unei paciente bolnave de cancer care si-a donat creierul pentru cercetarea stiintifica inainte de a muri la virsta de 11 ani, care are drept scop strangerea de fonduri din surse publice, astfel incat sa fie grabita producerea unor medicamente promitatoare aflate in curs de elaborare.
Sursa: agerpres.ro
Adauga un comentariu