Sanatate si frumusete

Acest obicei creste riscul de cancer la san. Toate femeile il fac

Publicat: 29 mart. 2018

Femeile sunt predispuse la cancer la san intr-o mai mare masura daca sunt in exces. Potrivit doctorilor scotieni, unul din cinci cazuri de cancer la san este cauzat de alcool. Avertismentul vine in mijlocul unei "epidemii silentioase" a femeilor dependente de alcool sau care beau in exces.
Aproximativ 4.500 de femei din Scotia sunt diagnosticate in fiecare an de aceasta boala, iar expertii au avertizat ca o cincime dintre acestea au fost cauzate de alcool. Femeile de cariera care au un stil de viata precum personajele filmului "Sex and The City" se numara printre cele care beau in exces. Daca alcoolul ar fi eliminat din "dieta" zilnica a scotienilor, 20% din cazurile de cancer de san ar putea fi prevenite.

De asemenea, expertii au declarat ca aceasta forma de cancer a crescut cu 10% mai mult in randul femeilor in ultimii ani si doctorii informeaza despre consumul de alcool si cat de mult poate dauna femeilor in ceea ce priveste diagnosticul de cancer la san. Dr David Morrison, directorul Centrului de Control al Cancerului din Scotia de Vest a declarat: "Cancerul la san este cea mai comuna forma a acestei boli la femei si numarul este in creste in fiecare an."

Nu exista nicio indoiala ca consumul de alcool poate cauza cel putin sapte tipuri de cancer: cancer oral, cancer esofagian, cancer faringian si laringian, cancer hepatic, cancer al intestinului gros (colon si rect) si cancer de san. Indiferent de cantitate, consumul de alcool creste riscul de cancer. Cu cat mai mult alcool consumati, cu atat creste riscul de a dezvolta cancer. Reducerea consumului de alcool sau – mai bine – eliminarea completa a alcoolului va contribui la reducerea riscului de cancer.loading...

Adauga un comentariu