Actualitate

Acest primar s-a facut de rasul concetatenilor. Nici nu mai iese din primarie

Publicat: 07 apr. 2016
1

@ Un primar din judet a ajuns sa fie aratat cu degetul de concetateni @ Acesta a ajuns chiar sa-si puna in cap toti soferii din oras @ Localnicii sunt revoltati si vor sa blocheze circulatia din oras, ca sa-l scoata afara din primarie pe edil

In orasul Podu Iloaei, actualul primar a ajuns sa-si puna in cap toti locuitorii. O decizie luata de acesta i-a facut in principal pe oamenii de afaceri din zona sa se revolte si sa ceara explicatii. Totul a plecat de la faptul ca in zona soferii nu mai au unde sa-si parcheze autoturismele, fiind nevoiti sa lase vehiculele chiar pe drumul european 583 ce tranziteaza localitatea, lucru interzis de Politia Rutiera. Pentru ca nu se gasesc locuri de parcare, oamenii sunt nevoiti sa le lase chiar pe drumul respectiv, in zona centrala a orasului. Desi risca amenzi, proprietarii masinilor sustin ca situatia este impusa tocmai de primaria orasului. In special cei care au magazine in centru nu au unde sa-si lase masinile de aprovizionare. Locuitorii urbei il acuza pe primarul Gabriel Istrate de incompetenta, asta desi i s-a adus in mai multe randuri la cunostinta faptul ca orasul are nevoie disperata de locuri de parcare. Astfel, se poate ajunge ca oamenii sa se revolte si sa blocheze chiar circulatia in semn de protest.

„La Podu Iloaei este un scandal ce mocneste si sta sa rabufneasca. Se stie deja ca Primaria Podu Iloaiei a decis sa interzica parcarea tuturor autovehiculelor pe banda 1 a DN28, drumul principal ce traverseaza orasul. Problema este ca, neavand alta ruta de acces parcare pentru magazinele pe care le aprovizioneaza, agentii economici, oamenii de afaceri etc., vor pe viitor sa faca greva, pentru descongestionarea acestei crize a locurilor de parcare, blocand trecerea de pietoni din centrul orasului”, a mentionat un localnic din Podu Iloaei.

Potrivit legislatiei privind administratia locala in orase si municipii, la initiativa primarului trebuie organizate comisii locale de circulatie, care functioneaza pe langa consiliile locale. Aceste comisii au in limitele legii o serie de atributii privind reglementari ale circulatiei in localitatile respective. Daca la Podu Iloaei s-a interzis stationarea pe marginea E 583, de ce nu se amenajeaza si parcari in zona? Primarul nu a dat niciun fel de explicatii oamenilor.

Proprietarul unui alt magazin din zona a aratat ca primarul nu a tinut deloc cont de parerea oamenilor ce au cerut amenajarea de parcari. „Politia Rutiera a pus oprirea interzisa dupa o discutie cu primarul. Este o situatie complicata in zona. Sunt locuri de parcare, numai ca nu se doresc a fi si amenajate. Pe cei din primarie putin ii intereseaza acest lucru. Ar trebui facut un refugiu, un loc unde se poate opri, variante ar fi destule daca se doreste. Trebuie ca primaria sa se implice mai mult. Noi nu criticam decizia Politiei, ci doar am dori o schimbare si in beneficiul oamenilor. Zilele de luni sunt cele mai aglomerate in zona, asta si din cauza iarmarocului. Cred ca se impune crearea unor refugii, ca oamenii sa poata stationa atunci cand au nevoie sa mearga undeva in zona”, a mentionat Constantin Tcaciuc, unul dintre cei care au afaceri in orasul Podu Iloaei. Gabriel Istrate nu a raspuns la telefon pentru a comenta situatia.

Comentarii
 • pai mai draga BZI, tot voi ati scris articole prin care il criticati pe primar ca lasa masinile pe DE 583, articol scris la comanda politica.
  acum tot voi il criticati de ce nu au voie masinile pe DE 583? Nu sunt parcari in Podu Iloaiei? Sa mori tu? Sta BZI in Podu si nu are unde parca!
  Hai vedeti-va de treaba si hotarati-va la comanda cui scrieti articolele.
  Si din cate am vazut primarul chiar ISE din primarie si chiar MERGE PE JOS si vorbeste cui localnicii. Ma tem ca voi reporterii de la BZI sa nu fiti huliti, nu el.

 • Sa iti fie rusine domnule TCACIUC COSTEL pentru mascarada care o faci la noi in PODU ILOAIEI ,citi bani dai la ziar pentru a scrie numai minciuni .Mai vrei sa mai candidezi la primarie sa faci de ras si primaria, ******** ce esti, uitate in oglinda si la cate studii ai ,analfabetule .

 • Sa intre ANAF pe fir de unde are acest individ TCACIUC atatia bani sa plateasca ziaristi sa scrie numai minciuni ,ca de 4 ani de zile face numai ziare si plateste ziaristii cu bani grei .

 • DIN EVAZIUNEA CARE O FACE LA MAGAZIN ,NICI O DATA NU I-TI DA BON FISCAL ,TOATA MARFA ESTE FARA ACTE ,NU PLATESTE IMPOZITE LA STAT IAR PE ANGAJATE LE IA IN RAS CU SALARIU ,CARTI DE MUNCA PAUZA CU 4 ORE SI ASA ARE OMUL BUSALAUL DE LOVELE.RUSINE !!!!!

 • Deschideti ochii oameni ai orasului PODU ILOAIEI daca acest specimen ajunge in consiliul local ,ne face de ras vom avea circ si mascarada in fiecare zi confunda primaria cu destrabalarea lui sentimentala care a avut-o cu balerina de la TIRGU FRUMOS .

 • Este atat de incult ,acest om sa i-si faca campanie electorala in acest mod mizerabil ,de aici va puteti da seama de de cultura lui TCACIUC un om fara coloana vertebrala .

 • Personal, pe europeana nu sunt de acord cu parcarea … dar sunt locuri de parcare destule.
  prea multe pentru un orasel asa de mic.
  vrei sa o parchezi in casa ? vrei sa sari in masina din balcon, de la fereastra?
  E josnic ! Va certati de la nimicuri … 4 ani a fost liniste ! 🙂
  Sunt lucruri .., proiecte …. mult mai importante …
  Culoarea conteaza pentru unii ,… eu as infiinta o culoare noua !

 • Personal, pe europeana nu sunt de acord cu parcarea … dar sunt locuri de parcare destule.
  prea multe pentru un orasel asa de mic.
  vrei sa o parchezi in casa ? vrei sa sari in masina din balcon, de la fereastra?
  E josnic ! Va certati de la nimicuri … 4 ani a fost liniste ! 🙂
  Sunt lucruri .., proiecte …. mult mai importante …
  Culoarea conteaza pentru unii ,… eu as infiinta o culoare noua !

 • uniii chiar traiesc din mizeii … ma bucur… ca nu am ajuns jurnalist .
  cel care lucreaza la canalizare e mai curat ca un ziarist !

 • uniii chiar traiesc din mizeii … ma bucur… ca nu am ajuns jurnalist .
  cel care lucreaza la canalizare e mai curat ca un ziarist !

Adauga un comentariu