Diverse

Acest truc simplu te ajuta sa-ti inveti copilul tabla inmultirii cat ai clipi

Publicat: 22 mart. 2018

Din ce in ce mai multi parinti se plang de sistemul de invatamant si de faptul ca elevii nu sunt stimulati sa invete, insa o problema este si faptul ca elevii considera ca nu mai trebuie sa gandeasca, deoarece pot gasi raspunsurile pe internet. Matematica este o disciplina foarte importanta, care te invata sa gandesti.

Iti poti ajuta copilul sa invete tabla inmultirii intr-un timp scurt, fara sa depui prea mult efort, cu ajutorul unei metode eficiente. Adevarata tabla a inmultirii se gasea pe caietele din trecut si era cunoscuta si ca tabelul lui Pitagora. Este foarte utila si nu contine informatie inutila, ci doar cifre.


De asemenea, aceasta metoda ii face pe copii sa gandeasca logic. In partea de sus a tabelului si in stanga sunt aceleasi cifre, iar daca locul factorilor se schimba, produsul nu se schimba (aici este principala regula a inmultirii).

Citeste si Cati cai sunt in imagine? – Numarul pe care il vei spune va dezvalui multe despre personalitatea ta

Daca vei alege orice cifra si vei face un dreptungi pana in partea stanga si in sus, numarul celulelor din dreptungi este egal cu acel numar. Copilul va putea sa gandeasca si sa se joace in acelasi timp. In acest fel este usor sa ii explici copilului care este suprafata unui dreptungi si cum se calculeaza, insa nu il poti invata acest lucru inca din clasa intai, ci atunci cand incepe sa studieze geometria.

De asemenea, exista tabla inmultirii pe care o gasim pe spatele caietelor, insa aceasta nu invata copilul sa gandeasca.

Poti folosi si betisoare obisnuite pentru a invata copilul tabla inmultirii. Nu incerca sa iti obligi copilul sa invete tabla inmultirii, ci incearca sa il atragi sa invete. In viata este foarte important sa gandim logic, nu doar sa invatam niste cifre.loading...

Adauga un comentariu