International

Acest viciu a facut peste 3 milioane de victime in doar un an de zile

Publicat: 23 sept. 2018

Cifre alarmante sunt facute publice de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Peste 3 milioane de persoane au decedat. in 2016. in intreaga lume, din cauza consumului excesiv de alcool, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, precizand ca aproximativ 237 de milioane de barbati si 46 de milioane de femei se confrunta cu probleme legate de consumul de alcool, scrie Mediafax. Noul raport OMS, care a fost prezentat vineri, indica faptul ca aproximativ o treime din decesele cauzate de consumul de alcool sunt rezultatul ranirilor, inclusiv accidente rutiere si automutilare, iar unul din cinci decese este rezultatul bolilor digestive sau cardiovasculare. Diverse tipuri de cancer, boli infectioase si probleme mentale sunt alte cauze semnificative de deces asociate consumului excesiv de alcool. Raportul mai arata ca in Europa se inregistreaza cea mai ridicata rata de consum de alcool per capita, desi aceasta a scazut cu 10% fata de 2010, informeaza agentia The Associated Press.

 

Cum se prepara cea mai puternica bautura terapeutica din Rusia si ce efecte benefice are pentru sanatatea noastra

Organizatia Mondiala a Sanatatii a mai indicat ca estimarile indica o crestere a consumului de alcool pe capita la nivel global in urmatorul deceniu, in mod special in Asia de Sud-Est si cele doua Americi.

Consumul excesiv de alcool este responsabil pentru 5,3% din totalul de decese la nivel global. Mai mult, 13,5% din decesele in randul persoanelor intre 20 si 39 de ani sunt cauzate de consumul de alcool. Institutia internationala propune si o serie de metode pentru reducerea consumului excesiv de alcool, inclusiv reglementarea si restrictionarea accesului la alcool, in special in cazul tinerilor, reducerea cererii prin taxare si mecanisme de pret, campanii de informare a publicului in legatura cu efectele daunatoare ale consumului excesiv de alcool, oferirea de tratamente accesibile persoanelor cu probleme asociate consumului de alcool.loading...

Adauga un comentariu