Eveniment-Social

Acesta este cel mai important examen pentru viitorii profesori ieseni

Publicat: 16 iul. 2014
1

Dupa ce, in ultimele doua luni, sute de candidati ieseni s-au pregatit pentru sustinerea examenului de Titularizare, sustinand probele practice si orale, respectiv inspectiile speciale la clasa, urmeaza proba scrisa pe 21 iulie 2014.

Anul trecut, dupa finalizarea statisticilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), in baza procentului de promovabilitate (a promova la examenul de Titularizare inseamna minimum nota sapte – n.r.), judetul Iasi s-a plasat pe locul I in Romania, cu un procent de 58.30 la suta. Acest lucru a avut loc in conditiile in care media pe tara de reusita la examenul de Titularizare a fost de doar 49.17 la suta.

Citeste si: Exclusiv: Vezi subiectele si baremele la examenul de titularizare!

Pe de alta parte, anul acesta, in total, lista posturilor vacante in judetul Iasi, in toate scolile si liceele, a fost de 1.267 pentru discipline precum cele din invatamantul liceal, profesional sau alimentatie publica si turism, ansamblu coral si orchestral sau arhitectura, respectiv biologie. Mare parte au fost distribuite in sesiunile de pretransfer, detasare sau au fost vacantate. Dintre acestea, doar aproximativ 150 au o viabilitate mai mare de patru ani, conditia pentru a deveni titularizabile. Pentru acestea se vor bate candidatii la testul scris de saptamana viitoare.

Citeste si: A inceput inscrierea pentru examenul de titularizare – VEZI CUM POTI DEVENI PROFESOR SI LOCURILE LIBERE

Adauga un comentariu