Eveniment-Social

Acesta este cel mai infect obiectiv din Iasi – FOTO

Publicat: 17 sept. 2012

@ Pasajul subteran de la Gara Iasi a ajuns sa fie folosit pe post de toaleta @ Peretii degradati, scarile stricate, mirosul insuportabil si urmele de fecale caracterizeaza in prezent trecerea subterana @ Cu toate ca in urma cu cateva luni, problema a fost sesizata conducerii Regionalei CFR Iasi, pasajul a fost lasat in paragina, iar zecile de milioane investite in renovarea garii l-au ocolit cu ignoranta maxima

Pasajul subteran de la Gara Iasi zace uitat de trecatori dar si de autoritati, de cativa ani. Acesta ar trebui sa asigure accesul calatorilor de pe peron catre liniile de tren. Cu toate acestea, pasajul este in prezent o ruina mizerabila, folosita pe post de toaleta publica. Pete imense de urina, pereti degradati si mizerabili si un miros pestilential te cuprind inca de la intrare. Gura intunecata de la intrarea in pasaj ii avertizeaza pe trecatori de experienta groaznica ce ii paste. Scarile degradate au devenit un pericol pentru cei care se incumeta sa-l traverseze. In pasaj, la capatul scarilor, un sant adanc ameninta din nou siguranta calatorilor. Tavanul sta sa cada, iar peretii aflati in stare de degradare au devenit locul de exprimare al diversilor „artisti” care mazgalesc cu spray.

Pasajul de care fuge toata lumea

Pasajul care ar trebui sa reprezinte legatura dintre liniile statiilor de tren si sa vina in ajutorul calatorilor si a personalului de tren, este ocolit de toata lumea. Calatorii nici nu se incumeta sa-l traverseze. Multi dintre ei nici nu iau in calcul posibilitatea de a profita de existenta lui, pasajul fiind mai mult o amenintare pentru calatori decat un ajutor. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au urmarit pret de doua ceasuri intrarile in pasaj. Concluzia a fost una clara. Niciunul dintre trecatorii din gara nu a folosit pasajul subteran. Absolut toti calatorii si personalul CFR au preferat sa treaca peste sinele de tren, considerand astfel ca se expun unui pericol mai mic. Nici macar oamenii strazii nu isi mai fac veacul prin pasaj. Acestia prefera sa isi petreca timpul prin salile de asteptare, unde sunt conditii ceva mai bune fata de cele oferite de pasaj. Trecerea subterana este totusi utilizata pe post de toaleta. Cei care nu se incumeta sa plateasca un leu pentru intrarea in toaleta pusa la dispozitie calatorilor, se refugiaza in pasaj.

Investitiile de milioane de euro ocolesc pasajul

Inclusiv conducerea CFR ocoleste pasajul. Decat sa-l puna in valoare, acestia prefera sa-l faca uitat, aruncand vina pe lipsa de fonduri necesare reconditionarii acestuia. Cu toate ca Gara Mare a orasului a inghitit milioane de euro, aflandu-se intr-o continua renovare de zeci de ani, pasajul zace in paragina. Lucrari de modernizare la Gara Iasi se deruleaza chiar si in prezent. Cu toate acestea, se pare ca pasajul subteran nu a fost prins in schema lucrarilor, acesta fiind abandonat de ani de zile. Reprezentantilor Regionalei CFR Infrastructura Iasi li s-a atras atentia asupra modului in care se prezinta trecerea subterana in urma cu cateva luni, insa fara rezultat.

Comentarii
 • Poate se gandeste si conducerea Reg.CF Iasi sa faca putina curatenie in Gara Iasi ca ti-e rusine cand astepti pe cineva la tren, e plin de mizerie, am vazut boschetarii cum isi fac nevoile peste tot inclusiv pe peretii garii.Gara de regionala arata mai rau ca una de oras mic de provincie.Politia TF nu-si mai face treaba ca altadata iar conducerea regionalei ar trebui sa se uite si pe afara sa vada mizeria din jurul garii.

 • Zilele trecute asteptam pe cineva si m-a luat greata de ce am gasit in gara: mizerie, pet-uri, cutii de bere, pungi, miros de toaleta, ****** care put de la un km, de iti e greata sa te uiti la ei. |Este exact iamginea unei gari precum cele din India, insalubra si plina de rahat si mizerie. De asta nici nu circula lumea cu trenul, prefera maxi-taxi sau masinile proprii. RIP Romania!

 • Probabil ca cei din conducere mentin aceeasi curatenie si la ei acasa! La fel va ajunge si inutilul, prostescul pasaj de la Fundatie, opera unor chiulangii inca din clasele mici ale unor scoli prapadite din Dorohoi!

 • Asta e educatia romanului, punct.
  Acum ce vreti sa stea cineva dupa fiecare si sa-i puna dop ca sa nu se balege ca-n evul mediu pe unde-i apuca ?
  Oricum ar trebui gandita o strategie inteligenta pentru o astfel de situatie.

 • Pasajul asta arata la fel de cand ma stiu…Degeaba au facut fatada garii si arata frumos pe dinafara, daca inauntru e un jeg total. Un diamant plin de c***t!

  • Nici macar pe afara, daca incerci sa intri cu masina in parcarea din fata garii, tre sa ai o masina de teren, sau sa strangi din dinti. Si asta nu e de azi de ieri, e de ceva timp. Va bateti joc de oameni. Cum naiba sa circuli cu CFR cand otul e distrus? De la intrarea in gara pana la vagoanele rupte si imputite. Toate astea au fost voite, pentru ca in final sa se circule cu mijloace de transport pe baza de combustibili, care se tot scumpesc. Multumim OMV si politicienilor. RIP Romania!

 • Obiectivul in sine e infect…dar cine l-a adus in aceasta stare? Nu tot noi oamenii, infecti? Chiar daca va fi curatat, varuit in maxim 2 luni va arata la fel…E trist, dar asta fac semenii nostri!

Adauga un comentariu