Secretele istoriei

Acesta este evenimentul care a determinat raspandirea Ebola

Publicat: 02 sept. 2014

In statul african Sierra Leone, la inmormantarea unui vraci, 14 femei au contractat virsul Ebola. Acesta reprezinta factorul care a determinat raspandirea accelerata a bolii, spun expertii.

Funeraliile au avut loc la jumatatea lunii mai in Koindu, o comunitate de lucratori in minele de diamant situata in apropierea statului african Guineea, unde se crede ca a aparut un focar de Ebola in decembrie, scriu cei de la ziare.com.

Vraciul era cunoscut pentru tratarea unei „boli misterioase”, care ulterior s-a dovedit a fi Ebola.

Vezi si Iata cum s-a schimbat adical viata oamenilor din cauza afectiunii Ebola

Geneticienii din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts si de la Harvard au confirmat ca funeraliile vraciului au determinat raspandirea accelerata a virusului.

Vezi si Un faimos profesor american arunca bomba: «Exista vaccin contra Ebola, dar…

„Este inspaimantator cum un eveniment singular poate genera o astfel de epidemie, insa asta se pare ca s-a intamplat”, a declarat dr. W. Ian Lipkin de la Universitatea din Columbia.

Expertii au descoperit ca tulpina virala din vestul Africii difera de cea care circula inca din anii 1970 in zona Africii Centrale.

De asemenea, cercetarea efectuata de oamenii de stiinta este utila atat pentru dezvoltarea unor teste de diagnostic al Ebolei, cat si pentru crearea unor vaccinuri.

In Sierra Leone, 422 de persoane au murit in urma contractarii virusului Ebola.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit