Actualitate

Acesta este locul din Iasi unde cetatenii nu respecta nicio regula. Afla cum poti evita o sanctiune atunci cand mergi pe aici

Publicat: 24 sept. 2015
1

@ Regulile nu înseamna nimic pentru sutele de ieseni care trec zilnic pe aici @ Politia aplica în continuare sanctiuni celor care sunt prinsi ca ignora regulile

Una dintre cele mai cautate locatii din Iasi le impune vizitatorilor un set de reguli menite a pastra armonia si buna functionare a acesteia. Sutele de persoane care aleg aceasta zona pentru a se recreea, nu doar ca ignora aceste reguli, ba chiar sfideaza autoritatile. Simtul civic lipseste cu desavarsire în cazul unor cetateni care, desi sunt atentionati în momentul în care intra în acest parc, aleg sa treaca cu vederea si sa îsi continue treaba linistiti. Mai exact, este vorba despre Parcul Copou unde, în urma hotararii Consiliului Local numarul 172/2002, au fost amplasate niste pancarde metalice care interzic accesul pe teritoriul parcului cu animale de companie si cu biciclete. La o privire mai atenta însa, zeci de oameni îsi plimba zilnic cainii pe aleile, distruse în unele locuri, ale acestui simbol al Moldovei. Cea mai mare parte dintre acestia vin, însa, nepregatiti pentru a strange în urma patrupedelor care îsi fac nevoile pe unde apuca, spre dezgustul celorlalti oameni, care vin strict pentru a se relaxa în liniste si curatenie. Desi un echipaj al Politiei Locale patruleaza zilnic întreg teritoriul parcului, majoritatea celor care încalca aceste reguli ale primariei si ale bunului simt scapa nepedepsiti.

„Cu ocazia desfasurarii actiunilor specifice pe teritoriul Parcului Copou, politistii locali aplica sanctiuni persoanelor care încalca hotararea Consiliului Local al Municipiului Iasi 172/2002 privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza orasului, mai exact cele care sunt prinse ca circula cu bicicletele, a celor care depoziteaza necorespunzator deseurile sau a celor care îsi plimba cainii în acest loc, mai ales fara lesa sau botnita”, a declarat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Doar pe bicicletele primariei putem circula

Desi accesul pe biciclete este strict interzis, dupa cum scrie pe pancardele care încep sa rugineasca, amplasate la intrarile în parc, la una dintre aceste intrari, functioneaza un stand de inchiriere a unor mijloace de transport similare celor interzise de municipalitate. Masinutele si tricicletele cu care te poti plimba legal prin parc, dar contra cost si destinate copiilor, le fac parca în ciuda celor care detin biciclete si ar vrea sa o faca fara a mai scoate bani din buzunar.

„Acest agent economic plateste catre municipalitate o cota parte si functioneaza cu toate actele în regula, beneficiind de autorizatie emisa de primarie”, a declarat scurt Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi. Sa fie oare aceasta o metoda de a limita numarul de incidente provocate de biciclistii care aleg Parcul Copou pentru a se plimba, sau un alt mod de a umfla buzunarele urbei, obligand cetatenii sa plateasca pentru o plimbare memorabila pe doua, trei sau patru roti, la umbra teilor batrani?

Comentarii
  • …nu ai voie cu bicicleta in parc…sunetm asa de dezvoltati ca ne permitem si acest lux…daca nu ai voie cu bicicleta in parc si exista o explicatie logica atunci bicicletele primariei ce sunt??? avioane??…parcul este un loc de relaxare si unii se relaxeaza mergand cu biciclteta, troruarul din Copou nu este destul de aglomerat mai trebuie sa fie si biciclistii printre pietoni, …sa va vad cum aplicati legea cand vine un copilas de 3 ani cu bicicleta in parc…poate cu venirea altui sef la primarie va scgimba acesta tampenie….

  • animalele de companie vaccinate, microcipate si in lesa nu au voie! doar cainii comunitari au voie! stimabililor…sunt si veverite in parc…alea de ce au voie?!

    • „vaccinate, microcipate si in lesa” si stapanul/stapana cu farasul, maturica si punguta in mana, dispus/a sa le foloseasca; altfel,accesul cainilor ramane interzis. Dupa care puteti protesta impotriva prezentei comunitarilor si, poate, noile autoritati vor lua masuri.

Adauga un comentariu