Sfatul medicului

Aceste bauturi pe care le consumam frecvent sunt un COSMAR pentru sanatate! Duc la cancer!

Publicat: 06 ian. 2015
Femeile care obisnuiesc sa consume frecvent bauturi indulcite cu zahar au un risc mai ridicat de a dezvolta cancer endometrial, arata rezultatele celui mai recent studiu in domeniu.
Descoperirea se alatura si celorlalte ipoteze care asociaza tot mai des consumul de bauturi carbogazoase cu probleme precum obezitatea, diabetul zaharat sau cele cardiace.

Cat zahar poti consuma zilnic
 

La cercetare, publicata in Jurnalul Medical „Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri si Preventie”, au participat 23.039 de femei care au trecut de perioada de menopauza.
La inceputul studiului, participantele au raspuns la mai multe intrebari privind obiceiurile lor alimentare, in special consumul de bauturi indulcite cu zahar, atat cele carbogazoase, cat si cele fara acid.
Rezultatele obtinute au aratat ca participantele care obisnuiau sa bea des sucuri indulcite erau cu 78% mai predispuse sa dezvolte cancer endometrial de tip 1.
„Se stie ca un consum ridicat de bauturi indulcite poate duce la cresterea tesutului adipos din organism, iar acesta poate favoriza cresterea nivelului de estrogen. Specialistii au atentionat in nenumarate randuri ca femeile supraponderale si cele obeze au un risc de aproape patru ori mai ridicat sa fie diagnosticate cu cancer endometrial”, a afirmat Maki Inoue-Choi, cercetator asociat la Universitatea din Minnesota.

Atentie la excesul de zahar! Iata ce risti daca faci abuz loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit