Sfaturi pentru casa si gradina

Aceste ingrasaminte naturale revigoreaza plantele din ghiveci – Ce poti folosi din bucatarie cu succes

Publicat: 26 mart. 2018

Ingrasaminte naturale pentru plantele de camera. Ce puteti folosi cu succes:

1. Zaharul
Acoperiti uniform suprafata pamantului din ghiveci cu o lingurita de zahar inainte de a-l uda. Sau puneti sa dizolvati 2 lingurite de zahar intr-un pahar cu apa. Se recomanda cel mult o data pe saptamana. Ficusii sunt cei care iubesc acest ingrasamant.
Pentru mucegai, diverse bacterii si microbi de putrefactie zaharul este un mediu nutritiv. De aceea, va recomandam sa nu ultilizati foarte des aceasta metoda.

2. Cenusa
Cenusa contine potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc si sulf. Potasiul si fosforul se afla intr-o forma usor asimilabila pentru plante. Cenusa obtinuta dupa arderea reziduurilor vegetale este unul dintre cele mai bune ingrasaminte pentru plante.
Va recomandam cenusa foioaselor decat cea a coniferelor. Cea mai mare concentratie de minerale se afla in cenusa ierburilor si cerealelor. Cenusa acidifica si fertilizeaza substratul, creeaza conditii favorabile pentru viata microorganismelor din sol, in special a bacteriilor fixatoare de azot.
Sunt necesare 100-150 g de cenusa la o galeata de apa. Lasati amestecul sa se odihneasca cateva zile. Agitati-l continuu cand il folositi pentru a oferi plantelor sedimentul insolubil, care contine fosfor.

Citeste si Aceste ingrasaminte facute in casa vorface bine plantelor pe care le credeai deja pierdute! Trebuie doar sa imprastiem uniform o lingurita pe suprafata solului

3. Cojile de oua
Cojile de oua sunt un ingrasamant pretios, chiar daca sunt aruncate zilnic in cosul de gunoi. Acestea contin calciu, care neutralizeaza aciditatea. Daca utilizati ingrasaminte minerale, care ridica aciditatea substratului, se adauga si cojile de oua pentru neutralizarea ei. Acestea se spalta, usuca si maruntesc bine.
Se adauga in substratul ghiveciului. Cojile de oua se descompun lent, de aceea folositi-le intr-o cantitate moderata.

4. Drojdia
Este bogata in vitaminele grupului B, microelemente si substante nutritive. Aceasta influenteaza cresterea plantelor si diviziunea celulara. Activitatea microorganismelor se va mari, iar dioxidul de carbon va fi eliberat.
Dizolvati un pachetel standard de drojdie in 5 litri de apa calda. Cand este calduta, utilizati solutia obtinuta pentru ingrijirea plantelor.
Muscatele si petuniile adora acest ingrasamant.

5. Cojile de ceapa
Cojile de ceapa prezinta un ingrasamant eficient pentru plante. Decoctul din cojile de ceapa contine o substanta, care distruge microflora daunatoare. El contribuie la nimicirea acarienilor, paduchilor si afidelor. Folositi un kg de coji de ceapta si 2 l de apa calda. Turnati apa peste coji si dati totul in clocot.
Acoperiti vasul cu un capac si lasati-l deoparte pentru 2 zile. La final, strecurati decoctul si utilizati-l.loading...

Adauga un comentariu