Actualitate

Aceste schimbari ii afecteaza pe toti clientii saloanelor de infrumusetare din Iasi. Ce se intampla cu frizeriile si saloanele de frumusete

Publicat: 04 ian. 2017
1
@ Saloanele de cosmetica si infrumusetare din Iasi vor resimti schimbari majore incepand cu acest an @ Cel mai important distribuitor de produse cosmetice, care are peste 1.200 de saloane in portofoliul de clienti, va disparea de pe piata, dupa ce patronul companiei nu a reusit sa plateasca datoriile acumulate in ultimii ani de activitate @ S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce s-au acumulat datorii de peste un milion euro in cazul celui mai mare distribuitor de produse cosmetice, iar partenerii de afaceri au aflat ca nu-si pot recupera prejudiciul
 
Cosmopolitan Trading este unul dintre cei mai importanti furnizori de produse profesionale, echipamente si solutii pentru saloanele de coafura si de frumusete din Romania. Compania ieseana are peste 10 ani de activitate pe piata, fiind unic reprezentant in Romania pentru 7 branduri si furnizori de talie mondiala, cu un portofoliu total de peste 1.000 de produse si circa 50 de angajati si colaboratori.

Printre produsele distribuite de firma ieseana regasim cele mai utilizate branduri in saloanele de infrumusetare, precum Schwarzkopf Professional, Subrina Professional, Ruskdin SUA, Bioline-Jato din Italia, Bratt din Suedia sau Tondeo din Germania. Astfel de produse nu vor mai fi insa distribuite de catre Cosmopolitan Trading, deoarece compania, care inregistreaza datorii ce depasesc pragul de un milion de euro, acum se afla in procedura insolventei si este pe cale sa fie inchisa definitiv.

Asta se intampla desi, la mijlocul anului trecut, omul de afaceri iesean Iulian Virabov, cel care controleaza compania Cosmopolitan Trading, a spus ca va reusi sa plateasca datoriile pentru a scapa de insolventa. Acest lucru nu s-a intamplat deoarece, in momentul in care au fost facute demersurile necesare, firma care se ocupa de insolventa companiei a realizat faptul ca Cosmopolitan Trading nu mai figureaza cu bunuri care pot fi valorificate pentru plata datoriei de circa 5,6 milioane lei. 
 

Un milion euro datorii, insa nu sunt bunuri de valorificat
 
Conform ultimelor date fiscale raportate la Registrul Comertului, firma Cosmopolitan Trading figureaza cu datorii totale in cuantum de 5.597.404 lei, aceasta suma fiind raportata la o cifra de afaceri de 4.240.740 lei, in conditiile in care cheltuielile se situeaza la 5.267.483 lei. Compania de cosmetice care inregistra o cifra de afaceri dubla in urma cu 5 ani, figureaza cu o medie anuala de 25 angajati, avand si circa 25 colaboratori.

Concret, la finalul anului trecut s-au efectuat toate demersurile cu privire la deschiderea procedurii insolventei in cazul SC Cosmopolitan Trading SRL, aceasta avand sediul in localitatea Valea Lupului, judetul Iasi. Au fost notificati creditorii cunoscuti si au fost solicitate informatii de la urmatoarele autoritati si institutii publice: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Iasi, DGEFPL Iasi si Primaria comunei Valea Lupului, daca debitorul detine bunuri imobile sau mobile, iar raspunsul acestora a fost ca firma nu figureaza cu bunuri care pot fi valorificate pentru plata datoriei de peste 1 milion euro. În dosarul de insolventa a fost desemnat administrator judiciar SCP Casa de Insolventa Homoranu SPRL.

„DGEFPL Iasi comunica atasat cererii de admitere a creantei, situatia patrimoniala a SC Cosmopolitan Trading SRL. Primaria comunei Valea Lupului ne comunica prin adresa nr.R-2873 ca SC Cosmopolitan Trading SRL nu figureaza în evidenta fiscala cu bunuri mobile si imobile. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor ne comunica prin adresa nr.75302 ca SC Cosmopolitan Trading SRL nu figureaza în evidenta automata cu vehicule, conform listei anexate acesteia. Serviciul de Publicitate Imobiliara ne comunica prin adresa nr. 20526 ca SC Cosmopolitan Trading SRL nu a figurat si nu figureaza cu bunuri imobile în proprietate”, dupa cum a specificat administratorul judiciar SCP Casa de Insolventa Homoranu SPRL.

Valoarea totala a datoriilor firmei catre bugetul asigurarilor sociale de stat se ridica la 189.255 lei, din care contributia de asigurari sociale datorata de angajator este de 114.715 lei, contributia de asigurari sociale retinute de la angajati de 71.484 lei. 

Adauga un comentariu