National

Acestea sunt cartierele din Bucuresti care risca sa se DISPARA la un CUTREMUR

Publicat: 23 sept. 2016
1

In ultima perioada, in Romania, au fost inregistrate mai multe miscari seismice, din fericire, nu de foarte mare amploare. Numai in aceasta luna s-au produs 31.

Cutremurul din Italia, din urma cu cateva saptamani, care a distrus aproape complet localitatea Amatrice, a sporit ingrijorarea romanilor cu privire la aceast aspect.

Din acest motiv si autoritatile au simtit ca este momentul sa faca ceva in acest sens, cu toate ca romanii sunt extrem de sceptici cand vine vorba de interventia oficialilor.

Intr-un studiu facut recent de IRES 77% dintre cei chestionati spun ca nu au incredere ca ar fi protejati de autoritati in caz de cutremur, in timp ce 13% s-au aratat mai optimisti.

Ministrul Dezvoltarii, Vasile Dancu, a prezentat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, inventarul cladirilor cu bulina rosie. Acesta a precizat ca doar 26 de imobile au fost intarite si ca mai sunt cel putin 600 de rezolvat.

In cazul unui cutremur, cele mai afectate cartiere ar fi Baneasa si Pantelimon, dar efecte puternice s-ar simti si in Militari, Panduri si Drumul Sarii.

Un efect mediu ar fi in Balta Alba, Vasile Lascar Gemenii, Titulescu si zona centrala. Iar efect scazut va fi in IMGB si Metalurgiei, cartiere din sud.

Doar unul din trei romani, care locuiesc in zone de risc, stiu ce sa faca in caz de cutremur, arata Ro Risk, un studiu realizat din fonduri europene.

Adauga un comentariu