Carte

Acestea sunt cele mai de impact titluri din istoria presei scrise

Publicat: 10 iul. 2014
3
Site-ul Cartridgesave.co.uk a realizat o selectie a celor mai clasice asemenea 15 titluri. Din aceasta enumerare, din nefericire, doar cinci titluri se refera la povesti pozitive pentru ca, asa cum noteaza si sursa citata, „moartea este mai profitabila pentru presa decat speranta si succesul”.
New York Times: „Titanicul s-a scufundat la patru ore dupa ce a lovit un iceberg” – 16 Aprilie 1912
Acesta este unul dintre cele mai succinte titluri publicate in ziua imediat urmatoare scufundarii Titanicului. Jurnalistii de la alte publicatii negau in continuare la acea vreme faptul ca o catastrofa s-a petrecut. „Toata lumea este in siguranta”, titra Daily Mirror in timp ce Daily Mail publica titlul „Nici o viata pierduta”.
Daily Mail: „Cea mai mare prabusire din istoria Wall Street-ului” – 25 octombrie 1929
Se refera, desigur, la marele crah bursier din 1929, alimentat de o crestere artificiala uriasa a pretului actiunilor. A fost cel mai grav asemenea eveniment din istoria Statelor Unite ale Americii.
The News Chronicle: „Hitler mort” – 2 mai 1945
La momentul la care The News Chronicle a iesit mare pe prima pagina cu acest titlu, nimeni nu putea fi sigur daca aceasta stire este adevarata. Materialul preciza ca Hitler a fost omorat in actiune desi mai tarziu s-a aflat ca acesta s-a sinucis in buncarul sau.
Daily Mail: „Ziua VE – Totul s-a terminat” – 8 Mai 1945
Acest titlu a aparut in ziua in care aliatii au acceptat predarea germanilor nazisti si a marcat sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Vezi si 
Cum au infatisat comunistii abdicarea regelui
Chicago Tribune: „Un asasin l-a omorat pe Kennedy: Lyndon Johnson a fost investit” – 22 noiembrie 1963
John F. Kennedy, cel de-al 35-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii a fost asasinat in Dallas. Cinci ani mai tarziu, fratele lui Kennedy, Robert, a fost impuscat mortal intr-un hotel din Los Angeles. Titlul din Daily Mirror dupa acel eveniment a fost foarte simplu dar atat de puternic: „Dumnezeule! Nu din nou!”.
Daily News: „Martin King impuscat mortal: rapus la Memphis” – 5 aprilie 1968
Acest titlu socant a fost publicat la o zi dupa ce Martin Luther King jr. a fost impuscat mortal la etajul doi al unui hotel din Memphis, la varsta de doar 39 de ani.
Adauga un comentariu