Eveniment-Social

Acestea sunt cele mai interesante date legate de rezultatele finale la Evaluarea Nationala in Iasi

Publicat: 30 iun. 2015
1

@ Mii de elevi si de parinti au asteptat cu sufletul la gura aceasta veste! @ Datele au o importanta unica pentru viitorul scolarilor @ Dupa afisarea rezultatelor finale, lucrurile s-au schimbat radical @ Drept urmare, toate aceste date vor contribui decisiv la stabilirea nivelului sistemului educational local

Ieri, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a publicat rezultatele finale obtinute de elevii ieseni de clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala (EN), dupa solutionarea contestatiilor.

„Ca urmare a centralizarii rezultatelor finale la EN in judetul Iasi, 243 de note au fost modificate dupa solutionarea contestatiilor. Dintre acestea, 223 au crescut, in timp ce 20 au scazut. De asemenea, un candidat a reusit sa obtina nota maxima la una dintre disciplinele de la concurs, tot ca urmare a contestatiei depuse. De mentionat ca, dupa incheierea sesiunii pentru depunerea contestatiilor, s-au inregistrat 581 contestatii la disciplina Limba si literatura romana si 239 la Matematica. Multe din notele contestate au fost foarte mari, peste 9,50″, au transmis oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Trebuie remarcat ca 20 de absolventi ai clasei a VIII-a au avut media finala ZECE. Acestia provin de la colegiile: National, Mihail Sadoveanu din orasul Pascani, Costache Negruzzi, Emil Racovita, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil si scolile generale Nicolae Iorga, respectiv Alecu Russo.

De asemenea, in top 50, la nivel de tara, dupa rezultatele de la EN, anume ultima medie obtinuta de candidati, se afla si colegiile iesene: National cu 9,52, Costache Negruzzi cu media 9,46, Emil Racovita cu 9,36 si Mihai Eminescu cu 9,08.  Mai departe, daca anul trecut la Iasi a fost un procent preliminar de promovabilitate de 72,92, acum acesta a fost de 86 la suta. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, notele peste cinci obtinute la Limba si literatura romana reprezinta 92,18 la suta din total, in timp ce la Matematica acest procent se ridica la 79,83 la suta. Imediat dupa solutionarea contestatiilor, admiterea în liceu se va face prin repartizare computerizata. Aceasta va avea loc in trei etape. În prima etapa de admitere, din 3 pâna în 7 iulie, vor fi completate optiunile în fisele de înscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizata. A doua etapa de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizata fiind programata în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizata va avea loc în 3-4 septembrie.

IATA CARE SUNT REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NATIONALA A ELEVILOR DE CLASA A VIII-A DIN JUDETUL IASI

Citeste si: EVALUARE NATIONALA. Scoli din Iasi, in topul unitatilor de invatamant cu cele mai bune rezultate

Comentarii
  • Va rog oferiti informatii exacte cu nota 10 a fost la LICEUL MIRON COSTIN din Pascani ,nu la liceul Mihail Sadoveanu. NU FACETI PUBLICITATE GRATIS.

Adauga un comentariu