Eveniment-Social

Acesti elevi de la mari colegii din Iasi l-au impresionat pana si pe ambasadorul Germaniei. Iata de ce

Publicat: 29 mai 2016
1

@ Saptamana trecuta, aflat intr-o scurta vizita la Iasi, Excelenta Sa Hans Werner Lauk, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, a premiat un grup de elevi foarte buni, de la trei importante colegii din municipiu @ Acesta le-a inmanat diplomele DSD II, ce implica cunoasterea Limbii germane, fiind recunoscute la cel mai inalt nivel in Germania

În cadrul vizitei la Centrul Cultural German Iasi, saptamana trecuta, a Excelentei Sale Hans Werner Lauk, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, a fost programata si acordarea diplomelor DSD II. La acest eveniment au participat elevii claselor a XII-a de la trei scoli de prestigiu din Iasi, partenere în programul DSD (de obtinere a diplomei internationale de Limba Germana pentru nivelul A2 – B1 – n.r.): Colegiul National, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri si Colegiul National Mihai Eminescu.

Citeste si: Ambasadorul Hans Werner Lauk, in vizita la Centrul Cultural German din iasi

Alaturi de elevi au fost prezenti si profesorii Cristina Timu – director adjunct al liceului Alecsandri, Gabriela Sandulescu – director al colegiului Mihai Eminescu si profesorii îndrumatori, anume Gianina Ferneding, de la Alecsandri, respectiv Lucian Turcas, de la colegiul Mihai Eminescu. „Festivitatea a fost deschisa de catre domnul Joachim Ferneding, coordonatorul programului DSD în Iasi, care s-a implicat cu succes în pregatirea elevilor pentru examen. Diplomele au fost acordate în premiera anul acesta, personal de catre Excelenta Sa Hans Werner Lauk. În discursul domnului ambasador, acesta a punctat faptul ca elevii premiati au astfel o sansa în plus de a studia la universitati cu predare în Limba germana din România si din strainatate, acest lucru facilitându-le accesul pe piata muncii”, au reliefat cei de la Centrul Culural German.

Citeste si: Toti tinerii din Iasi ar trebui sa-i admire pe acesti liceeni! Succesul lor ascunde o poveste de viata senzationala – GALERIE FOTO, VIDEO

De reamintit ca, de-a lungul ultimilor ani, rezultatele deosebite ale elevilor si profesorilor din cadrul Liceului Teoretic Vasile Alecsandri, respectiv de la Colegiul National si Colegiul National Mihai Eminescu au fost premiate si apreciate inclusiv de catre Ministerul German al Culturii. Este vorba de peste o suta de tineri care au primit diplome ce le atesta cunostintele necesare pentru admiterea la un colegiu sau la o facultate din tarile vorbitoare de Limba germana. Mai departe, elevii detinatori ai unui astfel de act pot studia, pe baza unei burse, la una din universitatile germane sau pot fi admisi fara examen la facultatile din Romania cu profil de Limba germana. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca pot fi solicitati spre angajare, mult mai usor, de catre companii din tara sau strainatate care solicita cunostinte avansate ale acestei limbi.

Adauga un comentariu