Eveniment-Social

Acestia sunt cei mai buni elevi, liceeni si profesori ieseni. Au fost premiati intr-un mod special la Bucuresti

Publicat: 17 nov. 2015
1

@ La inceputul acestei saptamani, Guvernul României i-a premiat pe elevii, liceenii si profesorii români medaliati la olimpiadele internationale pe discipline, derulate anul acesta @ Evenimentul (organizat pe 16 noiembrie 2015, ora 12:00, la Palatul Victoria – n.r.) a fost coordonat de primul-ministru interimar al României si ministrul al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cîmpeanu

Judetul Iasi a fost inca o data la cel mai inalt nivel pe tara. Guvernul Romaniei i-a premiat pe elevii, liceenii si profesorii români medaliati la olimpiadele internationale pe discipline, derulate anul acesta. Concret, lista elevilor, liceenilor si profesorilor ieseni laureati este urmatoarea: de la Colegiul National Emil Racovita (CNER), Tudor Cristian Cozma, clasa a X-a, bronz la Olimpiada de Stiintele Pamantului, coordonat de profesorii Alina Birliga, Mirela Foca, Paula Gavrilescu si Silviu Iordache, Tudor Pipirig, argint la Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene, clasa a X-a, coordonat de prof. Petronela Ilas, Diana Cristiana Diaconu, clasa a X-a, participanta tot in cadrul acestei olimpiade, tot cu argint, indrumata de prof. Cristinel Miron si Georgiana Iulia Hristea, premiul II la Olimpiada Internationala a Elenismului, clasa a XI-a, coordonata de prof. Evanthia Papaeftimiou.

Citeste si: Doua eleve din Iasi au luat premiul I la Olimpiada Nationala de Limba Romana! VEZI REZULTATELE – UPDATE

De la Colegiul National Costache Negruzzi, laureati au fost: Ioana Adelina Filip, premiul al III-lea la Olimpiada Internationala de Lectura, clasa a IX-a, coordonata de prof. dr. Camelia Gavrila – sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Elena Maria Nita, premiul al II-lea la Olimpiada Internationala a Elenismului, coordonata de prof. Evanthia Papaeftimiou.

Citeste si: Eleva din Iasi premiata la Olimpiada Internationala de Limba Rusa

Mai departe, de la Colegiul National Mihai Eminescu: Ioana Iachim, clasa a X-a, locul I la Olimpiada Internationala a Elenismului, indrumata de prof. Evanthia Papaeftimiou si Ilinca Maria Ganga, locul I la Olimpiada Internationala de Franceza, clasa a XII-a, ea fiind coordonata de Ioan Bita. De la Colegiul National, fruntasi au fost Elena Aura Amironesei, argint la Olimpiada Internationala de Geografie din clasa a XII-a si coordonata de prof. Dorin Fiscutean, respectiv Maria Stamouli, locul III la Olimpiada Internationala a Elenismului, clasa a VII-a si coordonata de prof. Evanthia Papaeftimiou. Potrivit reglementarilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internationale sunt: 12.545 lei – medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I sau medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea sau medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea sau medalie de bronz si 4.065 lei – mentiune sau diplome echivalente. De asemenea, pentru profesorul sau profesorii care au pregatit elevul sau elevii se acorda un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai sau al lor.

Citeste si: Trei olimpici internationali ieseni vor fi premiati de Ministerul Educatiei

Adauga un comentariu