Actualitate

Achizitie bomba! Un investitor iesean a dat 150.000 euro pentru trei terenuri pe care va construi o parcare imensa. Locurile vor fi inchiriate sau vandute

Publicat: 06 mart. 2018
1

@ Un afacerist a reusit sa cumpere de la primarie trei terenuri pentru a amenaja locuri de parcare @ Terenurile vizate se afla chiar langa cele doua blocuri construite de investitor @ A solicitat cumpararea si, prin mai multe hotarari de Consiliu Local, s-a decis vanzarea prin licitatie @ A scos din buzunar 150 de mii de euro @ O suma importanta va intra si in amenajarea locurilor de parcare @ "Vor fi 50 de locuri in demisol si 50 la parter. Nu stiu la cat se ridica investitia. Le voi inchiria sau le voi vinde. Voi amenaja si un loc de joaca pentru copii", a declarat Constantin Sandulache, administratorul Design Group SRL

Dupa ce a construit locuinte colective pe strada Hlincea, in zona CUG, un afacerist local s-a gandit sa amenajeze mai multe locuri de parcare pentru locatari. Astfel, a solicitat municipalitatii sa vanda suprafetele de teren aflate langa proiectul imobiliar. In consecinta, in cursul zilei de ieri, municipalitatea a scos la vanzare trei parcele de teren la un pret total de 682.500 lei, fara TVA, aproximativ 150 mii de euro, suma care va ajunge in vistieriile bugetului local.

Citeste si : Teapa uriasa data de o firma de constructii din Iasi: Partenerii de afaceri si statul au ramas cu buza umflata

Cele trei terenuri situate pe strada Hlincea numerele 67A, 71 A si 59 au o suprafata totala de 1.496 metri patrati. Vanzarea a fost realizata prin intermediul unei licitatii publice, ce a fost adjudecata de catre societatea Design Group SRL, administrata de Constantin Sandulache.

Contactat telefonic, omul de afaceri spune ca pe terenurile respective va amenaja un loc de joaca si 100 de locuri parcare de care vor beneficia proprietarii din cele doua locuinte colective amenajate pe strada Hlincea nr. 65, cu regim de inaltime de P+5+M.

"Sunt niste suprafete intre blocurile pe care le-am construit, pe care vreau sa le folosesc pentru locuri de parcare. Vor fi 50 de locuri in demisol si 50 la parter. Nu stiu la cat se ridica investitia. Le voi inchiria sau le voi vinde. Voi amenaja si un loc de joaca pentru copii", a declarat Constantin Sandulache.

Design Group SRL este o societate infiintata in anul 2004 si are ca obiect de activitate "Fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii". In 2016, cifra de afaceri a societatii a fost consistenta, de 5,3 milioane, adica mai bine de un milion de euro. Profitul a fost de 1,3 milioane lei, iar datoriile de 525 mii lei. In firma sunt prezenti 28 de angajati.

Bani frumosi si pe un spatiu comercial

Tot ieri, Primaria Iasi a scos la vanzare un spatiu comercial pe soseaua Pacurari nr. 87, la parterul blocului 475. Imobilul are o suprafata de 76,11 metri patrati, cu un pret de pornire de 210.000 lei, fara TVA, la care se mai adauga 23.759 lei, insemnand investitiile vechiului chirias. Licitatia a fost castigata de catre Dragos Nicoale Petrescu, care a ofertat suma de 241 mii lei, fara TVA, plus imbunatatirile anterioare. Nu in ultimul rand, municipalitatea a vandut si un teren de 134 metri patrati, situat pe strada Mioritei, in cartierul Tatarasi. Emil Patrascanu a castigat procedura cu o oferta financiara de 71 mii lei, fara TVA.

Citeste si : Inspectorii in constructii vor verifica blocurile noi construite in Iasi

Preturi bune si la cabinete medicale

In luna februarie, Primaria a obtinut un pret bun si in cadrul licitatiei pentru vanzarea unui cabinet medical situat pe strada Cozma nr. 4, care are 61 de metri patrati. Cabinetul este amenajat in incinta fostei Policlinici pentru Elevi si Studenti. Licitatia a fost castigata de catre societatea Lara Farm SRL, administrata de catre Laura Palade, sotia doctorului Dragos Palade, cunoscut ORL-ist. Oferta a fost de 323 mii lei, dublu fata de pretul de pornire.

Cei doi au format una dintre perechile de nasi prezenta la nunta primarului Mihai Chirica, cu Cristina Popa. Lara Farm SRL este o societate ce are in portofoliu mai multe farmacii din Iasi si este controlata de unul dintre cei mai bogati medici din Iasi. Laura Mihaela Palade este nora doctorului Vasile Palade, fost sef al sectiei de chirurgie la Spitalul din Bacau si fiica Ilenei Cojocaru, conferentiar la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi.

Citeste si : Accident de munca grav la un bloc aflat in constructie, din Iasi. Muncitorul se zbate intre viata si moarte

Adauga un comentariu