Diete si regimuri

Suplimentele de acid lipoic ajută persoanele obeze să piardă în greutate

Publicat: 13 aug. 2020
Acidul lipoic ajută la pierderea în greutate
Acidul lipoic ajută la pierderea în greutate

Acidul lipoic ajută la pierderea în greutate. Un compus administrat ca un supliment alimentar pentru persoanele supraponderale, dar sănătoase, într-un studiu clini, a făcut ca mulți dintre pacienți să piardă în greutate. Cercetările au fost efectuate de Oregon State University și Oregon Health & Science University.

Cercetarea, publicată în Journal of Nutrition, a analizat diferenta dintre efectele administrarii timp de 24 de săptămâni, la 31 de persoane, de doze zilnice de 600 de miligrame de suplimente de acid lipoic, si un grup de control de dimensiuni similare care a primit un placebo.

„Datele au arătat clar o pierdere a greutății corporale și a grăsimii corporale la persoanele care iau suplimente cu acid lipoic”, a spus Balz Frei, director al Institutului Linus Pauling și unul dintre oamenii de știință care a participat la studiu. „În special la femei și la cele mai afectate de obezitate.”

Produs atât de plante, cât și de animale, acidul lipoic se instalează în mitocondriile celulelor, unde este atașat în mod normal la proteinele implicate în energia și metabolismul aminoacizilor. Un acid gras specializat, cu lanț mediu, este unic prin faptul că are doi atomi de sulf la un capăt al lanțului, permițând transferul electronilor din alte surse.

Acidul lipoic ajută la pierderea în greutate

În general, organismul produce suficient acid lipoic pentru a furniza enzimele necesare. Atunci când este luat ca supliment alimentar, acidul lipoic afișează proprietăți suplimentare care ar putea să nu aibă legătură cu funcția din mitocondrie. Acestea includ stimularea metabolismului glucozei, apărările antioxidante și răspunsurile antiinflamatorii – ceea ce face posibil un tratament complementar pentru persoanele cu diabet, boli de inimă și declin cognitiv legat de vârstă.

„Oamenii de știință au cercetat beneficiile potențiale pentru sănătate ale suplimentelor de acid lipoic de zeci de ani, inclusiv modul în care ar putea îmbunătăți îmbătrânirea sănătoasă și atenuarea bolilor cardiovasculare”, a declarat Alexander Michels, un alt cercetator al Institutului Linus Pauling implicat în studiu. „Atât la ​​modelele de rozătoare cât și în studiile clinice umane la scară mică, cercetătorii LPI au demonstrat efectele benefice ale acidului lipoic asupra stresului oxidativ, metabolismului lipidelor și ritmului circadian”.

Nivelurile scăzute de trigliceride – un tip de grăsime sau lipide, găsite în sânge – nu au fost observate la toți participanții care luau acid lipoic. Persoanele care au pierdut în greutate cu ajutorul acidului lipoic și-au redus și nivelul de trigliceride din sânge.

Până la sfârșitul studiului, unii markeri ai inflamației au scăzut. Constatarile sugereaza, de asemenea, ca suplimentarea cu acid lipoic ofera o reducere usoara a stresului oxidativ. Nu este un panaceu perfect, dar rezultatele noastre arata ca suplimentele de acid lipoic pot fi benefice.

Adauga un comentariu