Boli si tratamente

ACNEE

Publicat: 10 dec. 2010
7

Afectiune a pielii care se manifesta prin inflamarea glandelor sebacee, asociata adesea cu o infectie microbiana. in afara de tratamentul de baza (dezinfectante, antibiotice, autovaccin, tratament hormonal etc), se pot folosi ca adjuvante plante medicinale cu proprietati antialergice si diuretice (in uz intern), precum si unele plante dezinfectante si cicatrizante (in uz extern). Se recomanda asocierea tratamentului extern cu cel intern.

INT.

Herba Violae tricoloris (Trei frati patati) cu efecte antialergice. Infuzie din o lingurita de planta la o cana de apa; se beau 2 – 3 cani pe zi. Infuzie din 4 linguri de planta la o cana de apa; se ia cite o lingura la 3 ore.

Radix Bardanae (radacina de Brusture). Infuzie din 2 – 4 linguri de radacini la un litru de apa, cantitate care se bea in cursul unei zile. Decoct din o lingura de radacini la o cana de apa; se beau 2 – 3 cani pe zi.

EXT.

Flores Calendulae (flori de Galbenele). Bai cu infuzie preparata din 15 – 30 g la un litru de apa. Cataplasme cu infuzie in aceeasi concentratie. Tinctura din 20 g de flori macerate 8 zile, in 100 ml de alcool ; se aplica comprese cu 10 ml de tinctura la 100 mlde apa fiarta si racita. Herba et Radix Cichorii (partea aeriana si radacina de Cicoare). Bai sau cataplasme cu infuzie din 20 – 40 g la un litru de apa.

Radix Bardanae (radacina de Brusture). Comprese cu infuzie din 20 – 30 g de radacini la un litru de apa. Strobuli Lupuli (conuri de Hamei). Comprese cu infuzie din o lingura la 100 ml de apa

Adauga un comentariu