Frumusete

Acneea la adulti, cele mai intalnite cauze

Publicat: 27 mart. 2018
7

Acneea este o afectiune asociata de cele mai multe ori cu pubertatea, cand aparitia ei este favorizata de explozia hormonala. In mod normal, in jurul varstei de 25 de ani dispare. Exista insa factori care pot provoca sau agrava acneea in cazul persoanelor adulte.

  • – Stresul poate scadea imunitatea corpului si creste nivelurile de hormoni androgeni, iar organismul se manifesta prin eruptii la nivelul tenului.
  • – Genetici – Acneea se poate mosteni genetic, in general de la tata.
  • – Expunerea excesiva la razele UV si consumul anumitor medicamente pot sensibiliza tenul.
  • – Folosirea produselor cosmetice sau de make-up nepotrivite poate bloca porii, ducand astfel la aparitia acneei.
  • – Ciclul menstrual sau menopauza. Femeile sunt mai afectate de acnee decat barbatii din cauza fluctuatiilor hormonale lunare. Pot aparea eruptii la nivelul pielii doar in perioada menstruatiei sau in perioada menopauzei.

„In functie de gravitatea problemei, este recomandata vizita la medic dar si la cabinetul cosmetic. Medicul ne va ajuta sa tratam problemele din interior , iar tratamentele cosmetice vor curata porii, vor purifica si hidrata pielea. Extractiile se vor face numai de catre estetician in cabinetul cosmetic. Igiena este si ea de mare importanta. Prosoapele de baie nu se imprumuta si lenjeria de pat se schimba la cateva zile”, potrivit specialistului. Daca te confrunti cu acneea, indiferent de varsta la care aceasta apare, este nevoie sa urmezi un tratament bazat pe ingrediente active cum ar fi algele marine, acidul salicilic si ihtiolul, acesta diminueaza considerabil acneea in doar doua saptamani.

sursa: apropotv.ro

Adauga un comentariu