Eveniment-Social

Acord istoric incheiat intre doua institutii din Iasi. Colaborarea vizeaza cel mai important proiect al Iasului

Publicat: 07 oct. 2015
1

@ Proiectul Iasi – Capitala Culturala Europeana 2021 continua sa aduca impreuna din ce in ce mai multe institutii @ ISJ si Primaria municipiului Iasi se intalnesc astazi la Colegiul National

Dupa ce municipalitatea a semnat acorduri de sutinere a proiectului Iasi – Capitala Culturala Europeana 2021 cu mediul academic iesean, mai exact, cu reprezentantii tuturor universitatilor din oras, dar si cu conducatorii partidelor politice reprezentative din Iasi, a venit randul invatamantului preuniversitar sa-si exprime solidaritatea fata de acest tel comun. Astazi, incepand cu ora 11:00, in cadrul unei intalniri care va avea loc in sala de festivitati a Colegiului National, reprezentantii Primariei municipiului Iasi, ai Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana, dar si ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, se vor intalni pentru a semna un document de parteneriat pentru atingerea acestui obiectiv.

„Institutiile semnatare ale protocolului îsi asuma acest proiect ca o initiativa comuna, prioritara si benefica atât Muncipiului Iasi, cât si judetului Iasi, angajându-se sa sustina candidatura orasului în diferitele etape ale pregatirii si promovarii proiectului. Cu toate ca orasele detin titlul timp de un an si sunt înlocuite în anul urmator de catre alte orase ce vor detine titlul, actiunea „Capitale europene ale culturii” nu trebuie vazuta drept un eveniment de un an. În acest sens, se impune semnarea unui angajament educational pe termen lung fata de proiect, orasul Iasi fiind capabil sa genereze remarcabile energii si vocatii culturale si educationale, care sa îi garanteze accederea, cu sanse, la titlul de Capitala Europeana a Culturii în anul 2021″, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector sef la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Acest demers este unul esential pentru dosarul de candidatura a Iasului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Dupa ce ii va fi anexat si acest act de coeziune, dosarul va fi trimis catre Ministerul Culturii pe data de 10 octombrie.

„Este nevoie de sustinere din absolut toate domeniile, mai ales cele culturale si de invatamant, pentru a putea dobandi acest titlu. Nu va fi usor, dar consider ca pas cu pas ne vom apropia din ce in ce mai mult de victorie. Am invitat mediul preuniversitar pentru a ne fi alaturi in aceasta lupta si consider ca atat ei, cat si noi, ne vom ridica la nivelul asteptarilor si vom duce acest proiect la bun sfarsit”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi.

Comentarii
  • DNA atentie!!!!Ce faceti????Cum de o lasati in pace pe Doamna Gavril????(„Madame Lantisor”),cea care ia spagi tuturor profesorilor care vor un post definitiv.Intrebati parintii ,copii cati bani ia aceasta „Spagarita” de doi lei.aaaaaaa sau sotul fost colonel o protejeaza ,iar tu domnule Primar nu te mai afisa cu fosta amanta a lui Nechita de pe timpul PDL-ului, sa nu ai incredere in ea!!!!!!Te va vinde!!!!!!

  • Mare dreptate ai domnule Marius,la capacitate si la bacalaureat cei care au picat de la Negruzzi au luat la contestatie dupa ce a primit Madame Lantisor cam cate 10 mii de iepuroi , usor de verificat domnilor de la DNA.Faceti un sondaj intre profesori si parinti ,veti constata ca acesata doamna vinde invatamantul romanesc, iar dvs domnule Chirica veti avea o mare dezamagire mergand la brat cu aceasta duduie!!!

  • Ce credeti ca DNA – ul nu stie??? Are pile, toti colegii nostri cunosc si stiu abuzurile si sprijunul ei politic si nu numai. Verificati toate investitiile din scolile din jud. Iasi sa vedeti devizele, situatiile de lucrari, costurile si calitatea. Aceasta d-na e putred de bogata si la fel de corupta ca Nichita, doar a invatat de la dansul! Scapa de ea, d-le Chirica!!! Nici un profesor nu o sustine!! Rusine pentru invatamantul preuniversitar iesean, sa aiba in fruntea lui un astfel de personaj.

Adauga un comentariu