Viata de cuplu

Acorda-i a doua sansa daca tii la relatia voastra

Publicat: 03 ian. 2013

A calcat stramb? Merita sau nu o a doua sansa din partea ta? Iata mai jos cateva randuri care te vor edifica in acest sens. Acordarea celei de-a doua sanse inseamna ca esti genul familist? Fara indoiala, iar asta nu e ceva rau! Dupa ce in ultimii zeci de ani s-au criticat relatiile durabile in numele cultului autenticitatii sentimentelor, se observa astazi ca societatea se intoarce spre cultul valorilor familiale. Acest lucru inseamna, bineinteles, o viata mult mai sanatoasa si mai linistita, dar si expunerea la crize conjugale pasagere, peste care se poate trece cu intelepciune.

Astfel, dupa ce cuplurile se separa in mod impulsiv, unele dintre ele realizeaza aspectul pretios al unei relatii durabile si fac eforturi autentice pentru ca cea de-a doua sansa sa fie de durata. Se pare ca in aceste vremuri tulburi, familia a devenit un refugiu, singurul reper care ramane stabil intr-o lume instabila si fluctuanta.

Profilul cuplurilor care-si mai acorda a doua sansa

Acestea sunt cupluri formate din parteneri care nu sunt „pradatori”, adica nu sunt mereu in cautarea unui raport cat mai bun „calitate/pret”, ci sunt doar in cautarea iubirii.

In general, aceste cupluri sunt formate din persoane care au mers pana la capatul dramei lor, care au consumat-o in totalitate in momentul rupturii, care si-au exprimat furia, au dezbatut ce era de dezbatut si sunt convinse ca o pot lua de la capat.

O noua sansa = o poveste noua?

In teorie, da, in realitate, lucrurile nu sunt insa la fel de simple. Cuplul trebuie sa munceasca pentru a nu cadea in aceleasi capcane ca prima data.

Motive gresite pentru acordarea celei de-a doua sanse

Reinnodarea unei relatii nu trebuie sa se faca din nostalgie sau din solitudine. Exista insa si motive bune de impacare, cum sunt interesele comune. In ceea ce priveste chestiunea copiilor, ei reprezinta un motiv bun anti-despartire.

Este evident insa ca daca unul dintre parteneri nu-l mai suporta pe celalalt, acordarea cele de-a doua sanse doar pentru copii nu mai este o idee buna, caci copiii percep non-autenticitatea sentimentelor si nefericirea parintilor.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit