Stiri medicale

Acordarea primului ajutor – greseli care pot agrava situatia

Publicat: 25 oct. 2011

Atunci cand te afli in situatia de a acorda primul ajutor, fa-o doar in cazul in care esti sigur ca stii ce faci. O simpla miscare gresita poate agrava situatia. Iata cele mai comune greseli in acordarea primului ajutor, potrivit Care2:

1. Muscatura de sarpe
In cazul muscaturii de sarpe trebuie sa pui o atela pe membrul afectat si sa mergi direct la spital. In niciun caz nu incerca sa tai rana pentru ca risti sa se infecteze mult mai repede. 

2. Arsuri
Atunci cand o persoana se arde nu pune unt, untura sau alta substanta de acest gen pe rana pentru ca vei ingreuna sarcina doctorului de a o curata. De asemenea, va creste foarte mult riscul infectiei. In cazul in care este vorba despre o forma usoara este bine sa calmezi durerea cu putina aparece. 

3. Otravire accidentala
Se spune ca in cazul otravirii accidentale putin sirop de ipeca va rezolva situatia. In realitate, Academia Americana de Pediatrie si alti experti au anuntat ca nu exista o dovada clara ca acest sirop ajuta. In aceste cazuri trebuie anuntat imediat serviciul de salvare. 

4. Sangerare
In cazul unei sangerari multi gresesc strangand un garou deasupra ranii. Problema este ca acest lucru poate provoca leziuni permanente la nivelul tesuturilor. In loc sa faci asta, poti aplica direct pe rana un tifon sterilizat.

5. Accident de masina
In caz de accident de masina nu muta sub nicio forma victima, chiar daca nu pare grav ranita. Aceasta poate avea rani interioare ce ii pot pune viata in pericol in cazul in care este asezata intr-o pozitie nepotrivita. 

6. Corp strain in ochi
Atunci cand faci curatenie iti poate sari o substanta in ochi. Daca ti se intampla asta, nu freca ochiul. 

Citeste si:

Primul ajutor in stopul cardio-respirator

Primul ajutor in caz de inec

Primul ajutor in cazul intepaturilor de albina sau viespe 

Primul ajutor in caz de epilepsie

Entorsa: primul ajutor loading...

Adauga un comentariu