International

Acordul dintre SUA si Rusia, o cacealma? Declaratie suprinzatoare

Publicat: 25 sept. 2016
1

Staffan de Mistura, reprezentantul ONU Siria a avut o declaratia surprinzatoare cu privire la acordul dintre SUA si Rusia, de incetare a ostilitatilor in Siria. De Mistura a lasat sa se inteleaga ca nu este atat de sigur ca cele doua tari si-au dorit cu adevarat ca acest acord sa functioneze.

„Vreau sa cred, pentru ca eu sunt inca un oficial ONU naiv ca ei intr-adevar si-au propus ceea ce au spus si au dorit intr-adevar ca aceasta sa functioneze”, a afirmat Mistura. „Le cer si ii indemn fireste pe ambii sa mai faca un pas suplimentar pentru a vedea daca poate fi salvat acordul lor”, a declarat Staffan de Mistura, reprezentantul ONU Siria, intr-o declaratie.

Evocand atacurile de o frecventa si intensitate fara precedent asupra cartierelor din estul Alepului, De Mistura a invitat Consiliul sa asigure o incetare ostilitatilor impotriva civililor, stabilirea unei pauze in lupte de 48 de ore pe saptamana pentru asistenta umanitara si evacuari medicale.

In acelasi timp, ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat ca Rusia nu va mai fi de acord cu actiuni unilaterale in Siria, relateaza RIA Novosti. Revenire la pace a Siriei s-a dovedit a fi o misiune aproape imposibila din cauza ca in aceasta tara opereaza sute de grupuri armate, iar teritoriul ei este bombardat de „oricine”, a afirmat Ciurkin, negand ca Rusia bombardeaza obiective civile in Siria.

Adauga un comentariu