Eveniment-Social

Acorduri noi de colaborare intre localitati din Iasi si Republica Moldova

Publicat: 10 oct. 2016
1

Zilele trecute, la Ungheni, in Republica Moldova, a avut loc o intalnire a membrilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Intalnirea a vizat discutii in cadrul unui forum regional intitulat „Cooperare regionala: noi parteneriate – noi oportunitati” si care a fost organizat de Consiliul Raional Ungheni, în parteneriat cu asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Scopul acestui eveniment a tinut de initierea unor acorduri de colaborare între administratii publice locale din raionul Ungheni, Republica Moldova si judetul Iasi, România. Au participat 16 primarii din judetul Iasi si 16 primarii din raionul Ungheni, Republica Moldova, care au semnat scrisorile de intentie pentru acordul de colaborare si înfratire.

„Sunt convins ca aceste acorduri vor fi de bun augur pentru toti românii din Republica Moldova si din România si se vor concretiza în proiecte frumoase si de durata. Toti trebuie sa ne aducem contributia pentru a crea o legatura din ce în ce mai consolidata si puternica între comunitatile noastre. Asumându-ne împreuna aceste înfratiri, ne asumam si strategia de consolidare a comunitatilor locale, dar si dezvoltarea lor. Scopul nostru este de a îmbunatati, din toate punctele de vedere, situatia judetelor, oraselor si satelor în fruntea carora ne aflam”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi si a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

La eveniment au mai participat Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Neculai Vitelaru, presedintele Patronatului Întreprinderilor Mici si Mijlocii, Regiunea Nord-Est, Petru Litiu, consul Biroul Consular al României în Ungheni, Ludmila Guzun, presedintele Raionului Ungheni, Iulia Iabanji, director general Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii Republica Moldova, Mihail Burlaka, presedintele Consiliului Raional Bersad din Ucraina, reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor si Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova, primari ai comunelor din judetul Iasi si raioanelor din Republica Moldova.

Adauga un comentariu