News Flash:

Acreditarea va fi obligatorie pentru Fundatii

31 August 2004
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
•Pana la 1 octombrie, organizatiile neguvernamentale care desfasoara activitati de protectie sociala trebuie sa obtina o acreditare din partea Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala •Aceste Fundatii vor primi sprijin financiar din partea statului

Incepand cu data de 1 octombrie, toate organizatiile neguvernamentale care au incluse in statut servicii de asistenta sociala au nevoie, pentru a functiona, de o acreditare din partea Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS). In situatia de a solicita aceasta acreditare se afla un numar de 60 de asociatii si fundatii din judetul Iasi. Obligativitatea acestei acreditari este reglementata prin Hotararea de Guvern nr. 1024, publicata in Monitorul Oficial, in data de 28.07.2004, hotarare ce intra in vigoare incepand cu data de 1 octombrie. Reglementarea respectiva se refera la toate organizatiile care au in desfasurare proiecte in domeniul asistentei sociale sau au centre de ocrotire pentru persoane defavorizate social. Serviciile desfasurate pot fi de protectie a copilului, de asistenta si consiliere pentru persoanele cu handicap, servicii de ingrijire pentru batrani, de asistenta si recuperare a victimelor violentei domestice sau serviciile de asistenta pentru persoanele supuse traficului de fiinte. Asociatiile care au incluse in obiectul de activitate cel putin unul dintre aceste tipuri de servicii, pentru a primi acreditare, trebuie sa prezinte la DDFSS un dosar complet. Acest dosar trebuie sa cuprinda toate actele constitutive ale asociatiei, o copie dupa codul fiscal, raportul de activitate pentru ultimul an de activitate, o prezentare a proiectelor pe care organizatia le are in desfasurare, organigrama institutiei si o prezentare estimativa a proiectelor ca vor fi desfasurate in urmatorul an."O asemenea masura este buna si este de natura sa limpezeasca apele in acest domeniu. Sunt foarte multe organizatii in prezent care au incluse in statut servicii de asistenta sociala, dar un numar foarte mic dintre acestea desfasoara efectiv activitati. Aceasta acreditare obligatorie va face o triere", a spus Liana Barbu, coordonator de programe la fundatia "Children On The Edge". Aceste acreditari sunt valabile un an de zile. Pana la inceputul lunii octombrie va trebui sa fie constituita si o comisie care va acredita aceste organizatii, comisie ce va fi formata dintr-un reprezentat al Consiliului Judetean Iasi, un reprezentant al Directiei de Asistenta Sociala, o persoana din partea Inspectoratului Scolar Judetean, doi reprezentanti ai societatii civile, din directorul executiv si director adjunct al DDFSS Iasi . "Organizatiile care vor avea acreditare, vor primi si un ajutor financiar din partea statului, pentru activitatile pe care le desfasoara. Aceste organizatii trebuie sa asigure totusi peste 50% din fondurile necesare activitatilor pe care intentionaeza sa le desfasoare", a spus Janeta Radulescu, directorul adjunct al DDFSS Iasi.
Adina Huma
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013661 (s)