News Flash:

Acte necesare pentru inscrierea la facultate

9 Iulie 2002
802 Vizualizari | 0 Comentarii
•Saptamana aceasta incep inscrierile la Universitatea "Al. I. Cuza", la Universitatea de Agronomie, la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" si la Universitatea de Arte •Pentru a nu face mai multe drumuri si a-si consuma nervii, candidatii trebuie sa cunoasca ce acte sunt necesare la dosarul de inscriere

Saptamana aceasta se anunta una fierbinte pentru absolventii de liceu. Dupa ce au trecut prin emotiile bacalaureatului, ei vor trebui sa treaca prin focurile admiterii la facultate. Pentru a se inscrie la una din specializarile orferite de cele patru universitati publice iesene care dau startul la admitere in iulie, dosarul concurentilor trebuie sa contina mai multe acte. In primul rand, trebuie completata cererea de inscriere, care este sub forma unui formular tip, ce se gaseste la secretariatele facultatilor sau la comisiile de admitere. Cea mai importanta este diploma de bacalaureat sau echivalentul acesteia (pentru cei care au dat bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie 2002-adeverinta eliberata de liceu). Urmeaza copia legalizata dupa certificatul de nastere si adeverinta medicala tip eliberata de medicul de familie sau dispensarul scolar/studentesc.
La facultatile care iau in considerare media din anii de studiu sau de la anumite discipline de specialitate, se mai cere foaia matricola sau copie legalizata dupa aceasta.
Dosarul studentilor care vor sa mai urmeze o facultate trebuie sa mai cuprinda adeverinta din care sa rezulte calitatea de student sau pentru absolventii unei alte facultati diploma de licenta/echivalentul acesteia. Absolventii de colegiu care doresc sa-si continue studiile la forma de lunga durata vor avea si diploma de absolvire sau echivalentul acesteia. Dosarul trebuie sa mai contina chitanta de plata a taxei de inscriere, iar in cazul celor care beneficiaza de gratuitate (fii de cadre didactice si ai personalului universitatii respective, revolutionari, orfani sau proveniti din centrele de plasament), mai sunt necesare adeverintele deveditoare ale acestor calitati. Unde este cazul, mai sunt necesare si alte acte stabilite de metodologia proprie a istitutiilor de invatamant superior.
Foarte important este faptul ca, la intrarea in sali, candidati trebuie sa se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate asupra lor.
Dosarul celor respinsi se inapoiaza doar la cerere, pe baza actelor de identitate.
Alina ZAHARIUC
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2299 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014132 (s)