News Flash:

Actele necesare pentru inscrierea la facultate

14 Aprilie 2008
5109 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza
• Dosarul de inscriere la Universitatea Cuza trebuie sa contina mai multe acte, printre care diploma de bacalaureat, foaia matricola in original, certificatul de nastere in copie legalizata, certificatul de casatorie sau documentul care atesta schimbarea numelui • Pentru cei care opteaza pentru una din facultatile Universitatii de Arte George Enescu, in afara de actele necesare si la celelalte institutii de invatamant superior, baietii trebuie sa anexeze la dosar si adeverinta de recrutare sau livretul militar

Pentru a se putea inscrie la una dintre facultatile de la Universitatea Cuza, candidatii trebuie sa prezinte un dosar care sa cuprinda mai multe acte. Acestea sunt cererea de inscriere, care poate fi descarcata si de pe site-ul www.uaic.ro si diploma de bacalaureat sau un alt document echivalent cu aceasta recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Daca un candidat nu depune la o specializare diploma in original, acesta va depune si o adeverinta care atesta existenta diplomei, eliberata de la facultatea unde are actele in original. Dosarul trebuie sa mai contina foaia matricola in original, certificatul de nastere in copie legalizata, certificatul de casatorie sau documentul care atesta schimbarea numelui, in copie legalizata (daca este cazul) si o adeverinta medicala tip. Fisa medicala trebuie sa contina examen clinic, adeverinta de boli cronice, analize medicale VDRL si RPA (test de depistare a sifilisului, respectiv radiografie postero-anterioara a toracelui - n.r.). In cazul in care adeverintele medicale sunt incomplete, candidatii se pot adresa Cabinetului Medical Studentesc de la parterul caminului C8 din campusul Titu Maiorescu. Pentru candidatii la Facultatea de Educatie Fizica si Sport este necesara adeverinta eliberata de Policlinica pentru Sportivi Iasi, care sa ateste faptul ca sunt apti pentru efort fizic. Candidatii trebuie sa mai prezinte o adeverinta din care sa rezulte calitatea de student pentru studentii care urmeaza o a doua specializare si fotografii tip buletin de identitate, cate 2 la Chimie, Filosofie, Litere, Psihologie, 3 la Biologie, Drept, Facultatea de economie si administrarea afacerilor (FEAA), Educatie fizica si sport, Fizica, Geografie, Informatica, Istorie, Matematica si Teologie romano - catolica si 4 la Teologie ortodoxa. Candidatii de etnie rroma vor trebui sa prezinte la inscriere si o recomandare scrisa din partea presedintelui unei organizatii civice, culturale sau politice, inregistrata legal prin care se atesta apartenenta la comunitatea rromilor.

Livret militar la Arte


Pentru cei care opteaza pentru una din facultatile Universitatii de Arte George Enescu, in afara de actele necesare si la celelalte institutii de invatamant superior, baietii trebuie sa anexeze la dosar si adeverinta de recrutare sau livretul militar. De asemenea, in dosarul de inscriere poate fi adaugata cererea pentru scutire sau reducere partiala a taxei de inscriere, la care se anexeaza actele doveditoare. La Universitatea Agronomica, candidatii absolventi de liceu promotia 2008 pot prezenta in locul diplomei de bacalaureat adeverinta tip ca au absolvit liceul si au promovat examenul de bacalaureat, cu specificarea mediei examenului de bacalaureat si a mediei generale a anilor de liceu, insotita de foaia matricola. Candidatii din aceasta categorie admisi la concursul de admitere au obligatia de a depune diploma de bacalaureat in original pana cel tarziu la data inceperii anului universitar 2008 - 2009. In privinta taxei de inscriere, daca la Universitatea de Arte si la Universitatea Agronomica sumele sunt fixe, 120 lei respectiv 150 de lei, la facultatile de la Universitatea Cuza taxele difera de la o facultate la alta. Daca la Facultatea de fizica sau Chimie nu se plateste taxa de inscriere, la FEAA ajunge pana la 200 de lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1431 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029142 (s)