Eveniment-Social

Actiune caritabila incredibila a elevilor ieseni – FOTO

Publicat: 20 iul. 2015
In perioada iunie – octombrie 2015, echipa de voluntariat a clubului de initiativa comunitara de la Colegiul NationalStefan cel Mare” din Harlau – „Stefi IMPACT” deruleaza proiectul Euroscola „Solidari cu cei de langa Tine”, Campania – PoIAna cu destine”. Sloganul campaniei este „Mie imi pasa! Impreuna schimbam destine! Rolul acestui proiect este de a organiza actiuni de voluntariat in vederea ameliorarii, imbunatatirii nivelului de trai prin asigurarea strictului necesar existentei unui grup de persoane defavorizate socio – economic. Actiunea este organizata in contextul in care Uniunea Europeana a desemnat anul 2015 drept Anul european pentru dezvoltare, sub motto-ul „Lumea noastra. Demnitatea noastra. Viitorul nostru”. 
Voluntarii IMPACT au identificat, inca din 2014, in apropierea orasului Harlau, o comunitate de 15 familii aflate intr-o comunitate rurala izolata geografic, familii lipsite de mijloacele adecvate de comunicare, familii uitate de lume, fara venituri, cu membrii batrani incapabli sa mai munceasca ori cu copii aflati in situatii de risc. In activitatile propuse, tinerii voluntari au parteneri si potentiali colaboratori, Asociatia ATOR, filiala Harlau, Protopopiatul Harlau, Primaria Deleni, Asociatia ACTE, Fundatia Noi Orizonturi Romania, Asociatia Parintilor „Stefan cel Mare”. Cei 24 de tineri din colegiu merg acasa la aceste familii, afla povestile lor de viata, pe care le vor ilustra intr-o brosura ce va fi licitata in cadrul unui spectacol caritabil organizat in septembrie 2015, pentru a obtine fonduri necesare cumpararii de lemne pentru iarna.
„Ne-am propus activitati de socializare, de intrajutorare, de antreprenoriat, precum si activitati de sensibilizare a societatii civile pentru a schima perceptia asupra acestei categorii defavorizate de persoane. Informatii despre proiect si despre cele 15 familii beneficiare, precum si potentialele donatii se pot face accesand blogul campaniei, pagina magazinului caritabil, sitte-ul colegiului si pagina de Facebook a clubului Stefi IMPACT. 
Adauga un comentariu