Eveniment-Social

Actiune de plantare de „Luna Padurii”

Publicat: 15 mart. 2019

Biblioteca JudeteanaGh. Asachi” Iasi  in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Iasi si Regia Nationala a Padurilor Romsilva – Directia Silvica Iasi organizeaza luni, 18 martie 2019, de la ora 10.00, o activitate de plantare in spatiul de impadurire stabilit de catre Ocolul Silvic Iasi, situat in Bulevardul „C. A. Rosetti”. Actiunea de plantare se desfasoara sub genericul  „Biblioteca arborilor” si are rolul de a evidentia importanta padurii in echilibrul naturii si impactul asupra vietii umane. 
La activitate vor participa elevii de la profilul „Resurse naturale si protectia mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iasi si reprezentanti ai institutiilor partenere.

„Sarbatoarea sadirii arborelui” a fost introdusa in Romania incepand cu anul 1902, la propunerea lui Spiru Haret, pe atunci ministrul Cultelor si Instructiei Publice, fiind inspirata, la acea ora, de o manifestare similara din SUA. In prezent, sarbatoarea si-a schimbat denumirea in „Luna Padurii” si se celebreaza intre 15 martie si 15 aprilie.

„Biblioteca arborilor” este o initiativa a Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” Iasi si se desfasoara in cadrul proiectului Intersectii, care valorifica suprapunerea dintre literatura si diferitele ramuri ale stiintei.loading...

Adauga un comentariu