Actualitate

Actiune in forta a politistilor! Tot judetul este rascolit in cautarea lor! Capturile sunt impresionante! FOTO

Publicat: 25 aug. 2016

@ Mai multi drujbari din judetul Iasi si-au taiat singuri craca de sub picioare @ Ei au dat nas in nas cu politistii @ Capturile in urma actiunilor acestora sunt impresionante @ S-a actionat in mai multe zone din judet

Politistii ieseni au declarat razboi hotilor de lemne. Astfel, oamenii legii din cadrul Politiei Pascani si Sectiei 6 Politie Rurala Pascani au declansat, in urma cu doua zile, o actiune pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale din domeniul transportului, depozitarii si comercializarii materialului lemnos. Au fost vizate 5 zone, fiind facute 7 controale, dintre care 2 în fondul forestier, iar 5 pe drumurile publice. Au mai fost controlate 25 autovehicule, 12 carute si legitimate 47 de persoane.

De asemenea, s-au dat 18 sanctiuni contraventionale, în valoare de 9.395 lei. Politistii au mai confiscat in cadrul aceleiasi actiuni 2,759 mc de material lemnos. De exemplu, un barbat, de 42 ani, din  comuna Stolniceni-Prajescu, a fost prins pe DJ 208, transportând cu o caruta 1,25 mc lemn de foc, fara a avea documente de provenienta. Lemnele si un topor i-au fost confiscate si a fost amendat cu 2.000 lei. Si un tânar de 27 ani, din Siretel, a fost prins într-o padure în timp ce taia copaci. În momentul depistarii, avea taiati 0.900 mc material lemnos. Acesta a fost amendat cu 800 lei, iar lemnele au fost confiscate.

Defrisari la Raducaneni

Tot in urma cu doua zile si politistii din Raducaneni au actionat împreuna jandarmii si Politia de Frontiera. Au fost facute 3 controale, fiind verificate atât carutele, cât si autovehiculele care transportau material lemnos. Au fost constatate 2 infractiuni si date 5 amenzi. Au fost indisponibilizati 2,890 mc material lemnos. În cadrul actiunii a fost gasita la un barbat, de 27 ani, din comuna Ciortesti, material lemnos, esenta stejar si paltin, cu un volum total de 2,890 mc. Din primele cercetari, a rezultat ca lemnele provin din taierea ilegala de arbori nemarcati din fondul forestier national. Lemnele au fost confiscate si predate lucratorilor silvici.

Lemn confiscat la Podu Iloaiei

Si politistii din Letcani au confiscat o cantitate impresionanta de lemne. Ei au vizat 4 zone de actiune, fiind legitimate 11 persoane si controlate 9 carute si 2 autovehicule. Au fost date 6 amenzi si confiscati 3,2 mc lemn de foc de diferite esente. Un barbat de 41 ani, din Dumesti, transporta cu o caruta lemn de foc, pe traseul Hoisesti- Holm, iar la controlul facut a prezentat un aviz de însotire cu termenul de valabilitate expirat. Acesta a fost sanctionat cu amenda de 2.000 lei si s-a confiscat cantitatea de 0,545 mc de lemne.

Cherestea fara documente in depozite

Tot in cadrul acestei activitati, lucratorii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, în cooperare cu reprezentanti ai Garzii Forestiere Suceava, Directiei Silvice Iasi si ai Garzii Nationale de Mediu, au efectuat controale la vanzatorii de material lemnos. Astfel, la punctul de lucru din Iasi al unei firme cu sediul central în Suceava, în urma inventarierii stocului existent, a fost constatata atât o diferenta în plus de 0,543 metri cubi lemn rotund, cantitate ce a fost confiscata si predata în custodie Ocolului Silvic Iasi, cât si o diferenta în minus de 12,86 metri cubi de cherestea, pentru care a fost luata masura sanctionarii administratorului cu amenda de 5.000 lei.

Suplimentar, oamenii legii au confiscat lemne in contravaloarea materialului lemnos, respectiv a sumei de 7.129,584 lei. De asemenea, la acelasi punct de lucru s-a constatat nerespectarea obligatiei de afisare a pretului de vanzare a materialului lemnos si a afisului de atentionare a clientilor privind bonul fiscal, fiind aplicata sanctiunea contraventionala cu amenda în valoare de 3.000 lei.

Citeste si:  Ingenios! Veioze facute din lemne pentru foc. Galerie Fotoloading...

Adauga un comentariu