Local

Actiune pentru combaterea comertului ilicit in piete si targuri

Publicat: 05 iul. 2015
1

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii din cadrul Sectiei 9 Politie Rurala Harlau si Posturilor de Politie Sipote si Plugari au actionat în pietele agroalimentare din zona pentru prevenirea si combaterea actelor de comert ilicit, dar si verificarea legalitatii comertului cu animale sau prevenirea furturilor din buzunare sau de pe tarabe. Astfel, in cadrul actiunii au fost legitimate 59 de persoane, fiind controlati 27 agenti economici si aplicate 18 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 10.115 lei.

Cele mai multe amenzi au fost date comerciantilor care nu indeplineau toate formele legale pentru actele de comert. In general, cele mai multe ilegalitati s-au intalnit in cazul lipsei documentelor sanitar-veterinare de vanzare a animalelor, lipsa autorizatiilor in cazul comertului cu lemne, dar si a documentelor de provenienta. Spre exemplu, un barbat de 45 ani care a efectuat acte de comert cu material lemnos fara respectarea conditiilor stabilite de lege a fost amendat cu 500 lei. Totodata, multe amenzi au fost date si soferilor sau conducatorilor de atelaje hipo care au ingreunat accesul in targuri si pietele agroalimentare din judetul Iasi.

„A fost sanctionat contraventional conform OUG 195 din 2002, cu amenda de 945 lei, un barbat de 54 ani, care a stationat pe DJ 282 cu un atelaj hipo. De asemenea, a fost sanctionat contraventional conform OUG 195 din 2002, cu amenda de 945 lei, un barbat de 36 ani, care a stationat cu un auto pe DJ 282 B, în zona de actiune a marcajului continuu”, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Comentarii
  • Buna poza,asta e realitatea,tiganii si speculantii ne jupoaie.Trebuie interdictie totala la acest tip de comert unde preturile sunt de patru ori mai mari de cit pretul de achizitie.Nu mai spun ca ajungi sa fii furat si jignit de fel de fel de indivizi care nu au pregatire comerciala si o pregatire privind comportamentul fata de clienti.Eu cind merg la piata ii caut pe cei care stiu sa vorbeasca,care sunt amabili,nu la tot felul de indivizi fosti muncitori in intrprinderile socialiste.

Adauga un comentariu