Local

Actiune pentru combaterea evaziunii fiscale in targurile din judetul Iasi

Publicat: 11 iun. 2015
1

Oamenii legii au actionat zilele acestea in zona targurilor din mediul rural al judetului Iasi pentru combaterea evaziunii fiscale si a comertului ilicit. Astfel, pe 10 iunie, politistii au fost pe raza comunei Cotnari în cadrul zilei saptamânale de târg, acolo unde au fost verificati 31 de agenti economici, dar si 49 de autovehicule, iar alte 73 de persoane au fost legitimate. In urma verificarilor facute atat in zona targului saptamanal, cat si in zona altor unitati comerciale, au fost aplicate nu mai putin de 29 sanctiuni contraventionale.

Citeste si: Hotii si vardistii cu taximetristii si Politia in Nicolina

Cele mai multe nereguli constatate aici tin de comertul ilegal si lipsa documentelor sanitar-veterinare pentru animalele oferite spre vanzare. „A fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 600 lei, conform HG 984 din 2005, un barbat de 48 ani, întrucât comercializa porcine fara a îndeplini conditiile cerute de lege. De asemenea, a fost depistat M. Constantin, de 42 ani, care efectua acte de comert cu produse alimentare, fara a îndeplini conditiile cerute de lege. Fata de acesta s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda în valoare de 1.000 lei în conformitate cu prevederile Legii numarul 12 din 1990″, au precizat reprezentantii IPJ Iasi.

De asemenea, politistii au distribuit peste 150 de pliante cu caracter preventiv cetatenilor, carora le-au fost transmise informatii cu privire la masurile ce trebuie avute în vedere pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinte si de animale.

Adauga un comentariu