Local

Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 aug. 2018

@ Politistii ieseni au organizat una dintre cele mai mari actiuni rutiere din ultima perioada @ Sute de soferi au fost opriti de oamenii legii pentru verificari, iar unii s-au ales cu dosare penale

Politistii ieseni au organizat in noaptea de miercuri spre joi una dintre cele mai mari actiuni rutiere. Politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi si cei din cadrul subunitatilor de profil au actionat, pe raza judetului Iasi, pentru informarea cetatenilor cu privire la influenta consumului de alcool sau droguri asupra conduitei rutiere, mentinerea fluentei traficului rutier pe principalele artere rutiere din judet si preîntâmpinarea producerii unor evenimente rutiere grave, având drept cauza viteza excesiva.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Iasi au efectuat verificari pentru identificarea persoanelor cautate, urmarite potrivit legii, sau care se sustrag urmaririi penale si verificari privind autovehiculele furate din România si din spatiul comunitar. Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Iasi au actionat pentru verificarea legalitatii transporturilor si prevenirea evaziunii fiscale.

În cadrul actiunii au fost aplicate 234 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de 122.556 de lei, dintre care 60 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, una pentru nerespectarea regulilor privind depasirea vehiculelor, 11 pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, doua pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si 120 pentru alte abateri, conform O.U.G. nr. 195/2002. De asemenea, au fost aplicate 40 de sanctiuni contraventionale, conform altor acte normative.

Totodata, au fost retinute 34 de permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 21 pentru conducerea sub influenta alcoolului, 1 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea vehiculelor, 2 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor si 3 pentru alte abateri. Au fost retrase doua certificate de înmatriculare si a fost retras un set de placute cu numere de înmatriculare.

Citeste si: Controale ample la Iasi. Politistii au dat amenzi usturatoare celor care au fost prinsi incalcand legea

Nu au constientizat la ce pericole se expun

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi si Sectiei numarul 3 Politie Rurala Popricani au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un barbat, de 40 de ani, din municipiul Iasi. Întrucât soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Citeste si: Mai multi soferi au ramas fara permis. Politistii i-au prins incalcand legea

Politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit în trafic, pe strada Libertatii, din municipiul Iasi, un autoturism, condus de un barbat, de 33 de ani, din comuna Grozesti, care avea aplicata la suportul numarului de înmatriculare din partea din fata o hârtie pe care era imprimat un numar de înmatriculare. Barbatul a prezentat o autorizatie provizorie de circulatie, emisa de autoritatile italiene, care era expirata. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Citeste si: Zeci de politisti au luat cu asalt padurile. Unul dintre cele mai mari jafuri, la un pas de a fi oprit – UPDATE

Politistii din cadrul Politiei Orasului Podu Iloaiei au oprit pentru control, pe o strada din orasul Podu Iloaiei, un autoturism, condus de un barbat, de 37 de ani, din orasul Podu Iloaiei. Din verificarile efectuate de politisti a rezultat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a constatat faptul ca acesta avea asigurarea obligatorie de raspundere civila auto expirata.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Totodata, barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda conform Legii nr. 132/2017, fiindu-i retrase placutele cu numerele de înmatriculare.

Comentarii
Adauga un comentariu