Eveniment-Social

Actiunea unor belgieni a atras atentia autoritatilor iesene

Publicat: 23 sept. 2016

Trei belgieni au initiat o actiune pentru a veni in sprijinul persoanelor varstnice din comuna ieseana Cotnari. Caravana biciclistilor din cadrul actiunii „Pedalam pentru varstnici” a ajuns in aceasta saptamana in satul Hodora, din comuna mentionata.

„Trei biciclisti belgieni si un voluntar roman care fac turul Romaniei in 9 zile pe un traseu de peste 1000 km, spera sa atraga atentia asupra nevoilor batranilor. Acestia vor sa stranga fonduri in vederea implementarii proiectului «Ingrijiri la domiciliu», prin care sa ofere servicii socio-medicale persoanelor de varsta a treia, in comunitatile rurale din Romania”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Belgienii s-a intalnit la Hodora, in cadrul unei conferintei, cu oficialitati locale, directorul DSP, managerii de proiect, asistentul social, medicul de familie.

„În cadrul conferintei s-a discutat despre nevoile batrânilor din localitate, despre dificultatile legislative care îngreuneaza implementarea de servicii socio-medicale în mediul rural, despre oportunitatile locale si, nu în ultimul rând, despre importanta voluntariatului. In plus, s-a mentionat importanta infiintarii unui centru de permanenta in comuna Cotnari, care sa deserveasca locuitorii din comunele si satele invecinate. Proiectul amintit, având titulatura «Comunitati rurale active în furnizarea si monitorizarea serviciilor de ingrijiri la domiciliu – Cresterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a batrânilor din 5 comunitati rurale», este derulat de Fundatia The Open Network for Community Development (TON) si ADAM Slatina-Timis”, a precizat Marius Voicescu. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 20 de luni si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu