Local

Actiuni in caminul din Canta, pentru depistarea persoanelor care locuiesc ilegal aici

Publicat: 22 mart. 2019
1

În data de 21 martie 2019, în intervalul orar 07:00-09:00, politistii locali din cadrul Serviciului 2 Politie Locala si Serviciului Actiuni Speciale si Interventie au actionat împreuna cu angajatii Directiei Fond Locativ în imobilul din strada Canta, nr. 60, pentru sanctionarea faptelor de tulburare a ordinii si linistii publice, precum si a legilor privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor si a HCLM Iasi 172 din 2002 – privind mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi, ocazie cu care au fost legitimate 123 de persoane.

Citeste si: CTP Iasi, schimbari majore! Noi tarife la bilete si abonamente incepand cu 1 iulie 2018

"Politistii locali au aplicat 5 sanctiuni contraventionale, conform HCLM Iasi 172 din 2002, în valoare de 2.858 de lei, pentru ocuparea fara forme legale a spatiilor cu destinatia din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local", au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Citeste si: Au fost aprobate noile tarife ale CTP Iasi. Cat vor costa biletele si abonamentele

De precizat si faptul ca politistii locali din cadrul Serviciului 1 Politie Locala au actionat pentru sanctionarea faptelor de tulburare a ordinii si linistii publice, precum si pentru respectarea regulamentului de organizare si functionare a spatiilor de joaca pentru copii, ocazie cu care au fost legitimate 59 de persoane, din care 32 au fost sanctionate contraventional. Valoarea sanctiunilor a fost de 1.490 de lei.

Citeste si: Un individ certat cu legea a aruncat cu pietre intr-un autobuz al CTP Iasi. Politia il cauta – FOTO

Astfel, 22 de persoane au fost sanctionate contraventional conform Legii nr. 61/1991, 2 persoane au fost sanctionate conform HCLM Iasi 172/2002, iar altele 2 au fost sanctionate conform HCLM Iasi 338/2006. În plus, 6 conducatori auto au fost sanctionati contraventional conform OUG 195/2002, deoarece au încalcat prevederile legale privind manevrele de oprire si/ sau stationare a autoturismelor.
 

Comentarii
  • Verificările/ Controalele/ Percheziţiile domiciliare efectuate la ora 7 dimineaţa de către Poliţia Locală reprezintă un mare abuz.

    Potrivit Legii nr. 61/1991, intervalul orar 22:00 – 08:00 este destinat liniştii şi odihnei locatarilor. Potrivit Art. 156 din NCPP, percheziţia domiciliară se efectuează doar în baza mandatului de percheziţie domiciliară.

  • Art. 297 Noul Cod Penal – Abuzul în serviciu

    ” (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. ”

    ” (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA. „

Adauga un comentariu