Local

Acțiuni pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, în perioada 12-14 martie, demarate de jandarmii ieșeni

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acțiuni pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 12-14 martie demarate de jandarmii ieșeni
În perioada 30 aprilie - 03 mai 2021, nu mai puțin de 150 de jandarmi se vor afla în misiune, alături de celelalte forțe, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum și însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin

În perioada 12 – 14 martie 2021, mai multe echipaje jandarmi ieșeni vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin (la solicitare), precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Se continuă activitățile în cooperare cu Poliția, în sistem mixt, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Tot în această perioadă, jandarmii ieșeni vor fi prezenți pentru a asigura ordinea publică la o serie de manifestări sportive, ce se vor desfășura pe Stadionul Municipal Pașcani și stadionul din Uricani, fiind vorba de meciuri în cadrul Ligii a III a de Fotbal, atât masculin, cât și feminin.

Avându-se în vedere măsurile luate la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, meciurile se vor juca fără spectatori.

Pe timpul misiunilor, jandarmii ieșeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii publice, pentru informarea și îndrumarea cetățenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, totodată, vor interveni în vederea luării măsurilor legale, iar în caz de comitere a comitere a unor fapte antisociale.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsurile de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Activități de informare și prevenire

În perioada 01-08 martie 2021, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași a fost derulată o campanie de informare și prevenire a faptelor antisociale întitulată ”Mărțișor în siguranță”.

În cadrul acestei campanii jandarmii ieșeni au desfășurat 23 activități de informare a elevilor din mai multe instituții de învățământ din mun. Iași, Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și Răducăneni.

Aceste acțiuni s-au derulat cu scopul de informare și conștientizare a tinerilor cu privire la formarea deprinderilor de siguranță, implicațiile comiterii unor fapte de natură penală, dezvoltarea abilităților de refuz și rezistență la presiunea grupului pentru săvârșirea unor fapte antisociale.

Alături de jandarmi, la activitățile din mun. Iași au participat și polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară.

Activitățile de informare și prevenire a faptelor antisociale vor continua și în perioada următoare.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Adauga un comentariu