National

Actiuni pentru cresterea sigurantei pe strazi

Publicat: 14 mart. 2011
1

Zilele trecute, agentii de politie din Pascani, impreuna cu jandarmii si politistii comunitari, au desfasurat activitati specifice pentru cresterea gradului de siguranta publica, prin asigurarea respectarii legii, si pentru combaterea fenomenului infractional stradal. Cu aceasta ocazie s-a urmarit prevenirea infractiunilor de tâlharie si a furturilor din autoturisme, a actelor de comert ilicit etc. S-a actionat în zonele cu risc criminogen identificate, cum ar fi piete, gari, autogari, baruri, discoteci si societati comerciale. „Agentii pascaneni de la Compartimentul Sisteme de Securitate au verificat 29 societati comerciale pe linia pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, conform Legii 333/2003 si HG 101/2004. Mai multe persoane au fost legitimate, avertizate sau conduse la politie pentru cercetari. De asemenea, s-a mers prin baruri, cluburi de noapte, sali de jocuri, discoteci si unitati de alimentatie publica, aplicând cu fermitate legea acolo unde s-au constatat încalcari ale acesteia”, au precizat agentii de politie din Pascani.
De asemenea, mai multe societati comerciale au fost sanctionate pentru ca nu au luat masuri de asigurare cu paza a punctului de lucru, conform Legii 333/2003, cu cate 2.000 lei.
Nici paznicii nu au fost iertati de politisti. Paul Costin, agent de paza, a fost sanctionat, conform Legii 333/2003, dupa ce a fost gasit dormind în cabina postului de paza.
Pe raza comunei Halaucesti, politistii rutieri l-au depistat pe Cristian Laur, de 35 ani, din judetul Neamt, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibatie alcoolica de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Adauga un comentariu