News Flash:

Activitatea de colectare, prelucrare si livrare a deseurilor refolosibile

25 Mai 2005
892 Vizualizari | 0 Comentarii
•Deseuri menajere si asimilate deseurilor menajere

Deseurile menajere sunt deseurile provenite din sectorul casnic sau sector asimilat cu acesta, care pot fi preluate cu sistemele curente de precolectare sau colectare. Ele constau din deseuri de dimensiuni reduse, prezentate serviciului de colectare оn recipiente destinate acestui scop, dupa cum urmeaza:
a) deseurile provenind de la prepararea mancarii si de la curatenia locuintelor si a birourilor, cenusi reci, frunze, carpe, etc.
b) deseurile stradale rezultate din curatirea cailor publice, a scuarurilor, parcurilor, spatii de sarbatori publice adunate оn vederea evacuarii lor.
c) produsele rezultate оn urma curatirii halelor, targurilor, pietelor alimentare, cimitirelor, adunate оn vederea evacuarii lor.
d) deseurile provenind de la institutii publice (administratie,institutii de оnvatamant, cantine scolare, cazarmi, spitale etc.) si de anumite institutii private (scoli, camine de batrani etc.) prezentate si care pot fi eliminate оn aceleasi conditii ca si deseurile de menaj.
e) o parte a deseurilor provenite din curatirea curtilor si a gradinilor private оn cazul оn care sunt depuse оn recipiente utilizate la colectarea deseurilor de menaj.
f) deseurile voluminoase sunt deseurile solide de diferite proveniente, care datorita dimensiunilor lor mari nu pot fi preluate cu sistemul obisnuit de precolectare sau colectare si necesita o tratare deosebita fata de acestea.
g) daca apare situatia, toate deseurile mai sus citate, abandonate pe caile publice.

Deseuri nemenajere
a) deseuri rezultate din activitatea de constructii, din demolari, pamant excavat etc.
b) deseuri inerte provenite din activitati industriale care rezulta din procese tehnologice "ecologic curate", precum si deseurile ce provin de la amplasamente comerciale, mici ateliere, curti, gradini, spatii verzi;
c) deseurile zootehnice sunt deseuri provenite din unitati agricole si zootehnice sau de la populatie (gunoi de grajd, dejectii animaliere, deseuri animaliere de la abatoare, industria carnii, cadavre de animale, etc.).

Deseuri periculoase
Deseurile periculoase sunt deseurile explozive, oxidante, inflamabile, iritante, toxice, cancerigene, corozive, infectioase, teratogene, mutagene, radioactive care emit gaze toxice оn contact cu apa, aerul sau un acid, ecotoxice sau care dupa evacuare ori depozitare pot produce o alta substanta cu caracteristicile mentionate anterior.

Deseuri recuperabile
Deseurile recuperabile sunt: deseurile metalice, hartia, sticla, materiale textile, plastic si orice alte materiale ce se pot reintroduce оn circuitul productiv.
Toate aceste deseuri se colecteaza si o mare parte dintre ele se pot valorifica in industriile de reciclare sau producere de energie.
Ing. Ana-Maria Timofte
Birou Managementul Mediului
SC Salubris SA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014039 (s)