Local

Activitatea de transplant din timpul pandemiei de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, remarcată de Royal College of Physicians

Publicat: 08 iul. 2021
Spitalul Clinic ”Dr. C. I. Parhon” Iasi.
Spitalul Clinic ”Dr. C. I. Parhon” Iasi.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași este singura unitate medicală din România care a fost nominalizată la premiile pentru excelență în îngrijirea pacientului (Excellence in Patient Care Awards) acordate de Royal College of Physicians din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, o renumită asociație profesională a medicilor britanici.

Unitatea medicală din Iași a fost nominalizată la categoria „International Award”, care identifică și recunoaște acele proiecte din afara Regatului Unit care au contribuit la îmbunătățiri semnificative în îngrijirea pacienților într-o anumită țară sau regiune. „Medicii și toți profesioniștii din sănătate au avut un an dificil, cu greutăți cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Soluțiile unice și inovative identificate pentru a depăși aceste provocări au adus un an extrem de competitiv pentru Excellence in Patient Care Awards. Știm că simțim cu toții acut efectele pandemiei de COVID-19. De aceea, este mai important ca niciodată să recunoaștem și să celebrăm munca și cercetarea care au schimbat și salvat vieți”, au motivat reprezentanții Royal College of Physicians.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a fost nominalizat pentru activitatea neîntreruptă de transplant și dializă în România în timpul pandemiei de COVID-19. Alături de unitatea medicală din Iași a fost nominalizată realizarea unei platforme de gastroenterologie online la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland, o tabără de medicină și educație – Meroe din Suda, realizată de doi medici de la Cambridge University Hospital, cât și un studiu despre prevalența și factorii determinanți ai diabetului zaharat la înaltă altitudine, un studiu realizat în zona montană a Nepalului de un grup semnificativ de medici.

Premiul a fost câștigat de către „Gastroenterology online”, platforma dezvoltată de medicii de la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland.

„Mă bucură nominalizarea Spitalului Clinic «Dr. C.I. Parhon» la Excellence in Patient Care Awards, cu atât mai mult cu cât această recunoaștere vine din partea unui sistem medical de mare prestigiu în lume, cel britanic. Pandemia de COVID-19 a fost un examen extrem de greu pentru cadrele medicale de la Spitalul «Parhon», dar acestea au reușit, prin dăruire și dragoste față de pacient, să își îndeplinească cu brio nobila misiune care stă sub Jurământul lui Hipocrate.

Expuși pericolului contaminării, aflați în prima linie, medicii și asistentele de la Spitalul «Parhon» au readus sănătatea în viața multor pacienți, cu prețul alterării propriei sănătăți. Municipalitatea a investit mereu în dotările acestui spital, încercând să îi procure aparatură medicală adaptată la cerințele moderne, astfel încât, spre exemplu, activitatea de dializă și transplant renal să se desfășoare la standarde calitative de nivel european. Chiar în urmă cu două zile, la Spitalul «Parhon» au fost făcute alte două transplanturi renale, semn că sănătatea celor suferinzi se află pe mâini bune în această unitate medicală de top a României.

Felicit toate cadrele medicale de la Spitalul «Parhon» pentru profesionalismul lor, dorindu-le să se afle mereu în topurile medicale din întreaga lume, dar și în recunoștința miilor de pacienți vindecați an de an”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu