Actualitate

Activitatea miniștrilor Stelian Ion și Alexandru Nazare, ascunsă de români. Cei doi, numiți „codași” în barometrul vizibilității în mass-media

Publicat: 11 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activitatea miniștrilor Stelian Ion și Alexandru Nazare ascunsă de români. Cei doi numiți codași în barometrul vizibilității în mass-media
Barometrul vizibilităţii miniştrilor în mass-media pentru luna mai, pe baza monitorizării presei scrise şi a celei online, rezultatul analizei arătând o discrepanţă mare faţă de membrii Cabinetului

Deşi, alţi membri din cadrul Guvernului sunt mai activi în mass media, codaşii clasamentului sunt miniştrii Stelian Ion (Justiţie) şi Alexandru Năzare (Finanţe), deţinători ai unor portofolii cu greutate, dar a căror activitate nu e aproape deloc văzută în exteriorul instituţiilor pe care le conduc.

Barometrul vizibilităţii miniştrilor în mass-media pentru luna mai, pe baza monitorizării presei scrise şi a celei online, rezultatul analizei arătând o discrepanţă mare faţă de membrii Cabinetului.

Mai mulţi miniştri ai Guvernului PNL se ascund de români

Printre „codaşii” din Guvernul României sunt doi miniştri care nu au atras atenţia mai deloc prin ieşirile lor publice, chiar dacă ocupă funcţii – cheie în stat. Astfel, în urma unui barometru al vizibilității în mass media, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, se află spre coada clasamentului, după ce a pierdut cinci poziţii faţă de luna aprilie, fiind pe locul 14 din 18 demnitari.

Absenţa lui din spațiul public este de-a dreptul surprinzătoare, cu toate că de numele instituţiei pe care o conduce sunt legate numeroase reforme care ar trebui făcute sau despre care ar trebui să aibă loc discuţii: legile Justiţiei, modificarea legislaţiei penale, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Şi Alexandru Năzare se află în tabăra „codaşilor”, deşi este ministrul Finanţelor, un rol – cheie în orice Cabinet din lume. Aflat pe poziţia 15, ministrul Finanţelor nu scapă de anonimat, şi în lunile precedente fiind cvasi – absent din spaţiul public. La fel ca în cazul lui Stelian Ion, şi miniştrii care l-au precedat pe Năzare s-au bucurat de o vizibilitate mai mare.

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, în centrul unui scandal în coaliţie!

Stelian Ion, membru al Uniunii Salvați România şi ministru al Justiţiei în Guvernul condus de premierul Florin Vasile Cîțu este ţinta liberalilor care îi reproşează mai multe aspecte în ceea ce privește maniera în care acesta ministerul. Liderii Partidului Național Liberal consideră că modificarea legilor justiţiei făcută de Stelian Ion a fost făcută fără a informa coaliţia de guvernare.

Conform unor surse de atunci, în şedinţa PNL din cadrul Biroului Executiv, ministrul Stelian Ion a făcut obiectul unor critici dure aduse de liberali. Ludovic Orban şi-a exprimat nemulţumirea că ministrul USR a modificat legile justiţiei fără să se consulte cu coaliţia de guvernare. De altfel, o altă voce puternică de contestare a fost cea a lui Lucian Bode care ar fi spus că nu este normal ca Stelian Ion să îşi vrea subordonarea către Parchet a Poliţiei Judiciare.

Ministrul Alexandru Nazare, o singură intervenție referitoare la PIB

Alexandru Nazare, ministrului Finanţelor, a declarat în prima sa intervenție publică faptul că economia dă semne clare de revenire, deoarece Produsul Intern Brut în trimestrul 4 din 2020 a fost, în termeni reali, cu 5,3% mai mare decât în trimestrul 3 al aceluiaşi an.

„Din cauza pandemiei Covid-19, 2020 a fost un an foarte dificil pentru economia României. Cu toate acestea, datorită măsurilor de sprijin, Produsul Intern Brut s-a redus cu doar 3,9% faţă de 2019, aceasta fiind una dintre cele mai mici contracţii din UE. Economia dă semne clare de revenire, întrucât Produsul Intern Brut în trimestrul 4 din 2020 a fost, în termeni reali, cu 5,3% mai mare decât în trimestrul 3 al aceluiaşi an. Este un rezultat bun, care indică faptul că premisele de la care am plecat în construcţia bugetară sunt corecte, ceea ce validează inclusiv prognoza de creştere economică de 4,3% pentru anul 2021. Cu toate acestea, trebuie să fim prudenţi, deoarece anul 2021 încă stă sub semnul incertitudinii din punct de vedere al crizei sanitare Covid-19.

Suntem pe drumul cel bun, însă avem nevoie în continuare de reforme structurale, de creşterea investiţiilor şi a gradului de absorbţie a fondurilor europene, care să ne asigure relansarea economică şi o creştere sustenabilă”, a scris ministru pe Facebook.

Adauga un comentariu