Local

Activităţi desfăşurate de poliţişti în judeţul Iaşi pentru prevenirea şi limitarea infectării cu Covid-19

Publicat: 23 feb. 2021
În data de 22 februarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19

În data de 22 februarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 200 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 77 de societăți comerciale şi 46 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.440 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 84 pentru nepurtarea măştii de protecţie, 12 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea şi una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina.

1. Un bărbat de 35 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie, pe raza oraşului Hârlău.

2. Un tânăr de 20 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a respectat măsura privind carantina la domiciliu, acesta fiind depistat pe raza municipiului Iaşi.

Acțiuni ale poliției ieșene pentru siguranța cetățenilor 

În data de 22 februarie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 290 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.

Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 84 de evenimente, dintre care 76 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 29 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 297 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 79.825 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Tineri bănuiți de furt calificat, identificați de polițiști 

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au identificat doi tineri bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în cursul lunii octombrie 2020, aceştia ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din oraşul Podu Iloaiei, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri (un televizor, boxe audio, o bormaşin, haine, încălţăminte, un monitor şi o unitate de computer), cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate, prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.

Cercetările continuă.

Reținut pentru infracțiuni la regimul rutier 

La data de 20 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dagâţa au oprit, pentru control, pe raza comunei Dagâţa, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Dagâţa.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 februarie a.c. bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 23 februarie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, având suspendat dreptul de a conduce și fiind sub influența alcoolului 

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 208, în comuna Valea Seacă, având suspendat dreptul de a conduce.

De asemenea, având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fără a deține permis de conducere 

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au depistat un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Ion Neculce, fără a deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Acțiune rutieră a polițiștilor ieșeni

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.340 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către pietoni, 3 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 31 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un auto, pe raza municipiului Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.

Adauga un comentariu