Eveniment-Social

Activități în cadrul proiectelor europene desfășurate de Colegiul Naţional Iaşi

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activități în cadrul proiectelor europene desfășurate de Colegiul Naţional Iaşi
După o perioadă în care activitățile au fost desfășurate exclusiv online, în luna noiembrie 2021, au fost derulate trei mobilităţi internaţionale cu participarea elevilor şi profesorilor școlii

La începutul acestui an școlar, echipele de profesori care implementează proiecte europene la Colegiul Național au încercat să găsească soluţii care să permită derularea activităților în condiții de siguranță, răspunzând nevoii de formare a elevilor şi profesorilor și continuând tradiția constantă a deschiderii spre dimensiunea europeană a educației, demonstrată de obținerea celor patru/cinci titluri „Școală Europeană”.

Temele proiectelor sunt atractive şi au un consistent mesaj educaţional: sănatatea şi dezvoltarea echilibrată a copiilor (Healthy European Students- HES), studierea eroilor antici (EUREKA), a problemelor legate de Holocaust (Against A Final Solution) sau soarta oamenilor de rând în timpul primului râzboi mondial (Reconstructig Individual Faites in WW1).

Au fost derulate trei mobilităţi internaţionale

După o perioadă în care activitățile au fost desfășurate exclusiv online, în luna noiembrie 2021, au fost derulate trei mobilităţi internaţionale cu participarea elevilor şi profesorilor școlii. În perioada 8-12 noiembrie a avut loc mobilitatea a 6 elevi şi doi profesori în Portugalia, în cadrul proiectului Healthy European Students, între 15 și 19 noiembrie alţi 6 elevi, însoţiţi de doi profesori, au participat, în Germania, la întâlnirea din cadrul proiectului care a avut ca temă impactul Primului Război Mondial (Reconstructig Individual Faites in WW1), iar în săptămâna următoare, 22-26 noiembrie, un grup de 8 elevi şi doi profesori au participat la întâlnirea din cadrul proiectului Against A Final Solution, în Ungaria.

Toate cele trei întâlniri și-au atins obiectivele specifice, de proiect, dar şi pe cele generale, de promovare a interculturalităţii, a toleranţei, a comunicării, de cunoaştere şi relaţionare cu tineri din întreaga Europă. Elevii şi profesorii s-au întors cu amintiri de neuitat, cu numeroase cunoştinţe în domeniul istoriei, a temelor specifice proiectelor, respectând totodată normele de siguranţă specifice perioadei pandemice.

Planurile de viitor ale Colegiului Naţional în domeniul accesării de fonduri europene au fost încununate de succes în anul 2021. Pe lângă reluarea mobilităţilor în cadrul proiectelor Erasmus+ de parteneriat strategic, instituţia obţinând şi acreditarea Erasmus+ pentru educaţie şcolară. Această acreditare presupune finanţarea pentru următorii 7 ani a participării la cursuri de formare şi activităţi de „job shadowing” a profesorilor Colegiului Naţional, fapt ce va veni în sprijinul menţinerii nivelului ridicat de calitate a serviciilor educaţionale oferite de școală, cu o deschidere europeană amplă, care să îi permită îndeplinirea viziunii și misiunii de a construi performanță durabilă prin asumarea tradiției de excelenţă în educaţie.

 

Adauga un comentariu