Actualitate

Activitati scolare la Colegiul Sadoveanu in colaborare cu Muzeul din Ruginoasa

Publicat: 12 oct. 2011

Complexul muzeal national „Moldova” Iasi, Palatul memorial „AL. I. Cuza“ Ruginoasa, a incheiat zilele trecute un protocolul de colaborare cu Colegiul National „M. Sadoveanu” Pascani, privind organizarea, in spatiul muzeal, a unor activitati cultural-educative: concursuri scolare, expozitii, vizite, etc.. Potrivit initiatorilor, aceasta activitate are drept scop educarea tinerei generatii in spiritul conservarii, promovarii si valorificarii valorilor de patrimoniu. Activitatile se vor derula in spatiul Palatului Memorial „Al .I. Cuza” Ruginoasa in perioada 2011-2013.
Cu aceasta ocazie, sub egida „Muzeul Ruginoasa – Pasi spre cunoastere”, se va acorda o tot mai mare importanta educatiei alternative, implicarii active a elevilor in activitati extracurriculare care sa-i transforme pe acestia in actori principali ai demersului educational. „Proiectele de parteneriat educational dintre scoala si institutiile reprezentative la nivel local sau national le revine un rol esential, acestea facilitand dobandirea de catre elevi a abilitatilor de comunicare, cooperare, creativitate, gandire critica, asumarea unor valori si comportamente dar si constientizarea rolului pe care generatia lor il va juca in anii urmatori. Obiectivul general este de a se urmari si sensibiliza populatia scolara fata de valorile civilizatiei romanesti, promovarea valorilor patrimoniului cultural local si a istoriei nationale, implicarea activa in cautarea de informatii privind istoria locala si sprijinirea proiectului de restaurare si repunere in circulatie a complexului Muzeal Ruginoasa precum si promovarea acestuia prin activitati de voluntariat”, au precizat cei implicati in proiect.
 Sunt vizati sa faca parte din proiect elevii claselor IX-XII ai Colegiului National „M. Sadoveanu” Pascani. Initiatorii acestei actiuni sunt: prof. Muzeograf Simona Ionescu – Palatul Memorial „Al. I. Cuza“ Ruginoasa, prof. Mercas Hariclea Monica – Colegiului National M. Sadoveanu Pascani si prof. Cristina Morosan – Colegiului National M. Sadoveanu Pascani.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit