Eveniment-Social

Activitati si jocuri in aer liber derulate de Gradinita cu Program Prelungit nr. 25 din Iasi – FOTO

Publicat: 27 nov. 2018

Sub auspiciile proiectului ISJ Iasi „Scoala pentru valori autentice”, editia a II-a, valoarea lunii noiembrie SANATATE SI MISCARE, prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit – GPP 25 Iasi au derulat numeroase activitati si jocuri in aer liber si in salile de grupa, respectiv grupele mici au desfasurat jocuri precum „Iepurasul”, „Cursa broscutelor”, „Mingea jucausa”, „Iepurii la morcovi”, „Trecem puntea”; grupele mijlocii „Motanul si soarecii”, „Clopotelul”, „Ursii in padure”, „Lupul si oile”, iar grupele mari s-au intrecut in alergare, sarituri, tarare, aruncare, prindere, transport de greutati etc.

O activitate deosebita a fost realizata de catre prescolarii grupei mijlocii impreuna cu parintii si sub atenta coordonare a educatoarelor, care au desfasurat in Parcul Expozitiei numeroase activitati ce au avut ca scop stimularea interesului pentru educatie fizica si sport in randul prescolarilor. 

Dupa incalzire, s-au realizat intreceri cu bicicletele si trotinetele, curse cu obstacole, sarituri prin cercuri, mers legat de un picior cu un parinte. Bucuria si entuziasmul de pe chipurile copiilor si ale parintilor ne-au aratat ca astfel de actiuni sunt bine-venite si au un impact major asupra lor.

Recompensele nu au lipsit, astfel incat fiecare copil a plecat acasa cu o medalie si cu un cadou binemeritat.

In aceasta perioada au sosit la gradinita si voluntarii UMF Iasi care au masurat si cantarit prescolarii in cadrul proiectului „Traista cu sanatate”, proiect ce vizeaza importanta alimentatiei sanatoase si a sportului.

Activitatile vor continua pe tot parcursul anului pentru ca efectele miscarii asupra sanatatii organismului sunt binecunoscute, intre care amintim de imbunatatirea memoriei, imbunatatirea starii de buna dispozitie generala, capacitatea de a reduce starile de stres si anxietate, imbunatatirea stimei de sine.

Adauga un comentariu