Boli si tratamente

Activitatile din casa polueaza mai mult decat masinile

Publicat: 24 feb. 2019

Prajitul painii, fripturile si curatenia prin casa polueaza mediul mai rau decat masinile. Particulele rezultate sunt atat de fine, incat este inevitabil sa le inhalam.    

Experimentele au fost realizate la o universitate din Colorado, timp de o luna, intr-o casa improvizata, cu o suprafata de 100 de metri patrati. In tot acest timp, cercetatorii au facut mai multe activitati casnice comune, cum ar fi gatitul unei cine sau spalarea podelelor si a geamurilor, noteaza digi24.ro.

Au descoperit ca inclusiv fiertul apei pe aragaz poate produce niveluri mari de chimicale periculoase. Iar fumul eliminat de prajitorul de paine este comparabil cu noxele masinilor mai vechi ori ca si cand am trai langa o autostrada. Depaseste de trei ori limita impusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Particulele foarte fine ajung usor in ficat, inima si creier si ne cresc riscul de deces prematur.

Autorii noteaza ca produsele de igiena contribuie in egala masura la poluarea mediului. Compusii volatili toxici proveniti de la acestea nu raman intre peretii casei. Si nici nu ar fi bine pentru sanatatea noastra. Ajung insa in atmosfera si fac si mai putin respirabil aerul din orase. A.R.loading...

Adauga un comentariu