Din lumea filmului

Actor roman, selectionat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Sarajevo

Publicat: 22 iul. 2015
3
Actorul Alexandru Papadopol va participa anul acesta la Festivalul de Film de la Sarajevo unde, filmul romanesc Acasa la Tata”, in care joaca rolul principal, a fost selectionat in competitia oficiala.
Sunt foarte fericit ca „Acasa la tata” a fost selectionat in competitia oficiala a unui festival atat de important. Abia astept sa ajung la Sarajevo”…, a declarat actorul.
Pelicula „Acasa la tata” care reprezinta debutul regizoral in lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, a fost inclusa in sectiunea premiere internationale a Festivalului de Film de la Sarajevo care se va desfasura in perioada
14 – 22 august 2015, conform realitatea.net.
Aflat in rolul principal, Alexandru Papadopol da viata personajului Robert, un tanar scriitor din Bucuresti care trece printr-o criza si se intoarce, pentru scurt timp, in satul natal, la tatal lui ramas vaduv. Ajuns acasa, ii intalneste pe doi dintre fostii colegi de clasa – pe Petrica – prietenul cel mai bun din copilarie, acum insurat si cu copii – si pe Paula – iubita lui din adolescenta. Intr-un timp foarte scurt rescrie toate relatiile: cu tatal lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce inseamna “trecut”. 

Vezi si „Xena: printesa razboinica” ar putea sa revina pe micile ecrane 

“Robert…personajul din „Acasa la tata” este unul foarte complex. Spun asta pentru ca in 24 de ore el isi revizuieste toate relatiile care pareau pana atunci de neclintit. Este o proba de maturitate si un bun motiv de introspectie. Cred ca acest rol se poate transforma intr-unul „definitoriu” pentru orice cariera… a oricarui actor… si m-am bucurat enorm cand am fost ales eu pentru a-l” intruchipa” pe Robert…
De asemenea, filmul este unul excelent, a fost foarte bine primit de public la avanpremiera si e flatant sa fii personajul principal intr-un film atat de bun si de bine lucrat!!!”, declara Alexandru Papadopol.
Avanpremiera filmul „Acasa la tata”, in care Alexandru Papadopol ii are colegi pe Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, Mirela Oprisor si Sorin Cocis, a avut loc in luna mai, in deschiderea celei de-a 19-a editii a Festivalului Filmului European (FFE) si a fost apreciat de critici de specialitate si de public.
Premiera filmului, a carui scenariu ii apartine lui Mimi Branescu, va avea loc in luna septembrie.
Adauga un comentariu