Din lumea filmului

Actorul american Biz Markie a murit. Avea doar 57 de ani

Publicat: 19 iul. 2021
Biz Markie a murit
Cantaretul si actorul Biz Markie a murit la varsta de 57 de ani

Actorul și cântărețul american Biz Markie a murit la vârsta de 57 de ani în Baltimore. Artistul a devenit faimos în urma piesei „Just a Friend”. Acesta s-a stins din viață din cauza unor complicații pe fondul diabetului.

Reprezentantul artistului a anunţat că „pionierul hip-hop Biz Markie a murit liniştit”, având-o alături pe soţia lui, Tara.

Actorul american Biz Markie a murit

Imediat după decesul acestuia, reprezentatul său a avut doar cuvinte de laudă la adresa artistului.

„Biz a creat o moştenire de măiestrie care va fi veşnic sărbătorită de colegii săi din industrie şi de fani ale căror vieţi le-a putut atinge prin muzică pe parcursul a 35 de ani”, a mai spus el.

Cântărețul a devenit cunoscut în zona hip-hop odată cu piesa „Just a Friend” din 1989, inclusă pe al doilea album al lui, „The Biz Never Sleeps”. Melodia a ajuns pe locul 9 în topul american al single-urilor.

Marcel Theo Hall, pe numele sau real, s-a născut pe 8 aprilie 1964 la Harlem (New York) şi a crescut în Long Island. Acesta și-a început cariera muzicală susţinând recitaluri în cluburi de noapte şi la facultăţi, devenind membru al grupului Juice Crew al lui Marley Marl, asigurând partea de beatbox.

Biz Markie  a avut o carieră de succes

Albumul lui de debut, „Goin’ Off”, a apărut în 1988 şi a cuprins piese că „Make the Music With Your Mouth, Biz”, „Vapors” şi „Nobody Beats the Biz”, care l-au ajutat să pătrundă în Billboard Hot 100.

„The Biz Never Sleeps” i-a urmat după un an şi single-ul „Just a Friend” i-a consolidat statutul.

Cu al treilea album, „I Need a Haircut” (1991), Markie a ajuns în centrul unui scandal. Compozitorul Gilbert O’Sullivan l-a dat în judecată pentru că rapperul a folosit fără permisiune tema „Alone Again (Naturally)”. Judecătorul a decis împotriva lui Markie. Rapperul a făcut referire la acest caz pe următorul lui album, „All Samples Cleared!” (1993).

A renunţat treptat la înregistrări şi a avut câteva colaborări cu Beastie Boys, atât pe albume, cât şi live. Abia în 2003, Markie a lansat un alt album, „Weekend Warrior”.

Pe lângă muzică, el a avut numeroase apariţii în filme şi programe de televiziune. Între producţii se numără filmul „Men in Black II” (2002) şi show-ul pentru copii „Yo Gabba Gabba”. Mai recent, a apărut în serialele „Empire” şi „Black-ish”. Înaintea decesului, el se afla în producţie cu filmul „Chaaw”, care ar urma să fie lansat în mai 2022.

Actorul Daniel Mickelson a murit la 23 de ani

Este tragedie la Hollywood după ce actorul Daniel Mickelson a murit la doar 23 de ani. Tânărul star era cunoscut pentru rolul din serialul „Mani” (2019), dar și pentru filmul „The Killer Clown Meets the Candy Man”.

Moartea fulgerătoare a acestuia a fost deplânsă de numeroase staruri hollywood-iene precum Paris Hilton, Kaia Gerber, dar și Patrick Schwarzenegger.

Anunțul tragic a fost făcut de către sora actorului, Meredith Mickelson, pe rețelele de socializare: „Inima mea este zdrobită”, a mărturisit tânăra, fără să precizeze, însă, cauza morții.

O altă veste cruntă a lovit showbizz-ul internațional

Cântăreața și realizatoare TV Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de către Sergio Japino, care i-a fost partener mai mulţi ani. Starul italian suferea de o boală grea care în ultimii ani „îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”.

Raffaella era considerată un simbol al televeniziunii din Italia unde a activat o bună perioadă la televiziunea RAI. Vedeta a prezentat și pentru postul TVE emisiuni de succes precum „Caliente, caliente” şi „Hay que veni al sur”.

Adauga un comentariu