Scena artistica din Romania

Actorul Bogdan Stanoevici explica motivele pentru care candideaza la alegerile prezidentiale. „Mama mi-a sadit patriotismul in suflet”

Publicat: 12 iun. 2019
3

Actorul Bogdan Stanoevici a anuntat la „Punctul de intalnire” de la Antena 3 ca va candida la alegerile prezientiale. A avut o viata artistica plina, e director al Circului Metropolitan, dar acum a decis ca a venit momentul sa candideze la presedintie

Intrebat de Radu Tudor de candideaza, actorul a spus ca „Constat ca aceasta intrebare m-a urmarit de-a lungul anilor pentru ca eu am plecat din Romania in 1989, m-am casatorit cu o fata din Franta. Prietenii ma intrebau de ce ai plecat, ca erai pe val, jucai, faceai film, faceai teatru, te recunoastea lumea pe strada. Si am spus ca asa am crezut eu ca trebuia, venise momentul. Am considerat ca drumul meu trebuia sa ia o alta intorsatura. Recunosc ca am fost un privilegiat in perioada comunista, dar nu pentru ca as fi facut parte din sistem, ci pentru ca fiind actor, fiind cunoscut de oameni, aveam porti care se deschideau mai usor”. 

„Am stat 22 de ani in Franta, mi-am facut meseria de actor, ba chiar am debutat si ca regizor, mi-am dat seama ca nu aceasta e calea mea si m-am intors in Romania. Apoi aceiasi prieteni m-au intrebat de ce m-am intors. Am considerat ca noi toti avem o tema cand venim pe acest Pamant. Si am considerat ca tema mea e tara mea si tot ce s-a intamplat de-a lungul timpului n-a facut decat sa contribuie la formarea mea ca individ. Tema vietii mele trebuie sa se termine in Romania”. 

„Sunt doua motive pentru care candidez. Unul dintre ele este personal, e legat de mama mea. A fost cea mai importanta persoana din viata mea, m-a crescut de la un an si jumatate singura si a sadit in mine valorile cele mai importante, nu numai ale iubirii, dar si ale patriotismului. Mama mea e undeva printre stele si cu siguranta se bucura ca sunt aici. A iubit Romania exact cum m-a iubit pe mine. Intr-o zi, cu lacrimi in ochi, vazand ce se intampla in Romania, mi-a spus ca ma roaga ca atunci cand va fi pregatit sa fac tot ce pot pentru a schimba tot ce e stramb in Romania. M-a marcat acest lucru”. 

Adauga un comentariu